eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

„Dicsőség Ukrajnának!” – kiáltotta a fegyvertelen ukrán fogoly, majd agyonlőtték az oroszok

Az orosz katonák maguk készítettek videofelvételt az esetről.

Háborús bűntettnek nevezte Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője azt, hogy az országa elleni háborút folytató oroszok agyonlőttek egy foglyul ejtett, fegyvertelen ukrán katonát.

Az orosz katonák maguk készítettek egy videofelvételt a hadifogoly agyonlövéséről, amely gyorsan elterjedt az interneten. A felvételen az látható, hogy a fegyvertelen ukrán katona az mondja: "Dicsőség Ukrajnának!", majd szitokszavak kíséretében oroszok gépkarabélyokkal agyonlövik.

A Visegrád 24 Twitter-oldalon fellelhető fotó szerint róla van szó:

Andrij Jermak a Telegram közösségi oldalon azt írta, hogy Oroszországban háborús bűnöket követnek el, amit propagandájukkal és "nácikról szóló mítoszokkal fehérítenek ki". "Ez egy újabb példája egy fogságba esett ember megölésének, ami egyben nemzeti jelentéktelenségük és gyengeségük jele is. Minden ilyen háborús bűnt meg kell büntetni. Senki sem bújhat el a felelősségre vonás elől" - fogalmazott az elnöki iroda vezetője.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök erről az esetről beszélt videójában:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×