eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Becsapódott lövedékek nyoma a hólepte szántóföldön a frontvonalon, a Donyecki területen fekvő Bahmut közelében 2023. február 9-én.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Véresebbé vált az orosz–ukrán háború, mint eddig bármikor

Mindkét oldalon nagyok a veszteségek a brit védelmi minisztérium szerint.

Az utóbbi két hétben szenvedhette el arányaiban a legnagyobb veszteségét az orosz hadsereg, azóta, hogy tavaly februárban megtámadta Ukrajnát – olvasható a brit védelmi minisztérium vasárnap reggeli elemzésében, amit a 24.hu szemlézett.

Számításaik szerint az elmúlt egy hét során átlagosan naponta 824 orosz katona halt meg, ez négyszerese a június–júliusi átlagnak. Az orosz áldozatok számának növekedése valószínűleg számos tényezőnek köszönhető, beleértve a képzett személyzet, a koordináció és az erőforrások hiányát a fronton – ezt példázza Vuledar és Bahmut esete.

A brit hírszerzés közlése szerint az ukrán hadvezetés naponta ad ki statisztikát az ellenség veszteségeiről és ugyan ezt nem tudják tőlük függetlenül megerősíteni, a trendek alapján valósak a számok. Hozzátették ugyanakkor azt is, hogy az ukrán hadseregben is magas a lemorzsolódási arány.

Címlapról ajánljuk

A NATO-tagság ígérete helyett mást kínál Ukrajnának Csehország

„Csehország kétoldalú biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával, amelyet májusban vagy júniusban köthetnek meg” – jelentette be Petr Pavel cseh köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón. A szlovák külügyminiszter megerősítette, hogy Robert Fico kormánya támogatja az Ukrajna által kezdeményezett júniusi békekonferenciát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

A Magyar Közgazdasági Társaság „20 éve az Európai Unióban és a jövő” címmel számos – szakmai partnerszervezettel együttműködve – szakterületenként tekinti át hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit. A következő napokban-hetekben hat rövid elemzésben foglaljuk össze az egy éven át tartó konferenciasorozat eddigi tanulságait, eredményeit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×