INFORÁDIÓ 
2020. január 28. kedd
Karola, Károly

apa

2019.09.03. 19:00

Az államokon a sor, hogy helyzetbe hozzák az apákat a családban

Ausztriában az apák egy hónapig otthon maradhatnak gyermek születésekor egy új törvény alapján. 3 hónappal előre szólni kell, a munkáltató nem rúghat ki emiatt, de nem kötelező fizetése helyett az osztrák állam utal 700 eurót minden ilyen apának. Itthon 5 nap jár, de lehet, hogy 10-re nő ez.
2018.09.30. 16:19

Az apa-gyermek kapcsolat titkai

A gyermekek életét alapvetően befolyásolhatja az apával töltött idő, és annak minősége - mondta az InfoRádió Családi Hét című magazinműsorában Léder László pszichológus.
2018.06.24. 18:47

Apa csak egy van - de milyen legyen?

A férfi legyen családfenntartó, ugyanakkor töltsön minél több időt a családjával - ez az ellentmondásos elvárás nehezedik napjaink apáira - állítja a pszichológus. Léder László, az Apa Akadémia alapítója szerint ez nem más, mint az anyák esetében már régóta ismert kettős szerepkövetelmény megismétlődése.
2018.05.17. 05:30

Ezért vannak bajban a magyar apák

Az apák fele nem tud a munka miatt annyi időt tölteni a gyerekével, mint amennyit szeretne, harmaduk pedig emiatt frusztrált – írja a Kisalföld.hu.
2018.04.02. 08:57

Léder László: vissza kell csempésznünk az apákat a családba!

Általános társadalmi probléma, hogy az édesapák indokolatlanul keveset vesznek részt gyermekeik életében. Pedig kutatások bizonyítják, hogy a családi nevelésben aktívan résztvevő apák gyermekei jobban teljesítenek tanulmányaikban - mondja Léder László pszichológus, az Apa Akadémia alapítója.
2017.10.11. 06:06

Az apa-gyermek kapcsolat stresszcsökkentő hatású

Meg kell változtatni azt a szemléletmódot, amely a családban a gondoskodó gyengédséget csak az anya és a gyermek kapcsolatában tudja elképzelni - mondta az InfoRádiónak Léder László pszichológus. A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom "Apa (is) csak egy van!" című konferenciájának témájáról a szakember az InfoRádióban beszélt.
2017.06.13. 14:46

Új részletek a miskolci családi drámáról

Véletlenül sült el a pisztoly egy férfi kezében hétfő este Miskolcon, a golyó úgy megsebesítette az apa kilencéves kislányát, hogy a gyermek a kórházban belehalt sérülésébe - erősítette meg a rendőrség, miután a gyanúsítottat kihallgatták az esetről.
2017.03.02. 06:09

Ezért tűnnek el az apák

Eltűntek az apák a gyerekkönyvekből, illetve ha mégis felbukkannak, akkor csetlenek-botlanak, szerencsétlenkednek - hangzott el az Apa Akadémia kedd esti nyitó előadásán.
2017.01.29. 12:06

Csodás dolgokat is megélnek az apák a várandósságnál

Kevesen tudják, hogy a gyermekvárás időszakában nemcsak a várandós édesanyában, hanem a leendő édesapában is jelentős testi-lelki változások mennek végbe. Például ez a kérdéskör is szóba kerül majd a várhatóan tavasszal induló Apa Akadémia előadássorozatában - tudtuk meg Léder László alapító pszichológustól.
2016.10.12. 15:15

Nagyon hiányoznak az apák a családokból

A munkaerőpiac alapvető átalakítására lenne szükség ahhoz, hogy megvalósulhasson a modern, kiegyensúlyozott családmodell, amelyben az apáknak is nagyon fontos szerep jut - véli Léder László pszichológus. A témában szerdán egész napos konferenciát tart a Három királyfi három királylány Mozgalom "Apa (is) csak egy van!" címmel.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018