eur:
393.99
usd:
369.25
bux:
65831.87
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
2017. december 1-jén, a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztása sorsolásának napján készült kép Edson Arantes do Nascimentóról, közismert nevén Pelé egykori legendás brazil labdarúgóról Moszkvában. A vastagbéldaganattal kezelt, 82 éves futballistát 2022. november 29-én a Sao Pauló-i Albert Einstein kórházba szállították.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Pelé lánya kétségbeesett, de olykor együtt nevet családtagjaival

Lánya arról írt az Instagramon, hogy családja szomorúságot és kétségbeesést él meg ebben az időszakban.

A háromszoros világbajnok, 82 éves egykori futballistát november 29-én szállították kórházba, ahol vesefunkciói és szívritmuszavara miatt kiemelt orvosi figyelemre szorul - írja a CBS.

A kórház utoljára a múlt héten tájékoztatta a közvéleményt állapotáról, azóta csak a család közlései alapján lehet tudni, hogy van a daganatos megbetegedéssel küzdő Pelé.

"Ezeket a pillanatokat nehéz elmagyarázni.

Néha sok a szomorúság és a kétségbeesés, más pillanatokban nevetünk és vidám emlékekről beszélgetünk.

Amit megtanultunk, az az, hogy együtt kell lennünk és át kel ölelnünk egymást. Csak úgy ér valamit az egész, ha mind együtt vagyunk" - írta Kely Nascimento az Instagramon.

Lánya mellett más családtagjai is pelével vannak a kórházban: korában ott tartózkodott fia, Edson Cholbi Nascimento, akit Edinho néven is ismer a nagyvilág. Kedden azonban visszatért edzői munkájához, az újságíróknak viszont nem nyilatkozik apja állapotáról.

Pelének tavaly szeptemberben távolították el végbéldaganatát, arról azonban nem nyilatkozik sem a család, sem a kórház, hogy a betegség továbbterjedt-e szervezetében. A Folha de S.Paulo lap szerint mivel szervezete nem reagál a kemoterápiára, már csak életvégi fájdalomcsillapító kezelésben részesül, de ezt a család cáfolta.

A nemrég lezárult katari foci-vb-ről sokan küldték jókívánságaikat a focilegendának, aki 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is elnyerte a világbajnoki címet.

Vb-ken szerzett 77 góljával rekordot állított be,

melyet azóta Neymarnak is sikerült elérnie.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×