eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Ukránok robbanthattak rá a lengyel főrendőrre

Jaroslaw Szymczyket kisebb sérülésekkel szállították kórházba, miután szerda este nyolc óra előtt tíz perccel felrobbant az ajándék.

"A rendőrfőnök ez év december 11-12-i ukrajnai munkalátogatása során, ahol az ukrán rendőrség és a vészhelyzeti szolgálat vezetőivel találkozott, kapott néhány ajándékot, amelyek közül az egyik felrobbant" - tájékoztatott csütörtökön a lengyel belügyminisztérium.

Eszerint a később felrobbant ajándékot az ukrán szervezetek valamelyikének vezetőjétől kapta - írja a CNN. Lengyelország a helyzet tisztázására kérte Ukajnát és azonnal megkezdte a nyomozást. Az amerikai lap kommentárt is kért a kijevi rendőrségtől és az ukrán országos rendőrkapitányságtól, de cikkük megjelentetéséig nem kapott választ.

Szymczyket megfigyelésre benntartották a kórházban, egy kollégája pedig szintén kisebb sérüléseket szenvedett, de ezek nem igényelnek kórházi kezelést.

Az incidens az európai ukrán nagykövetségekre küldött gyanús levelek sorozata után történt. Oleh Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője szerint Kijev magyarországi, hollandiai, lengyelországi, horvátországi, olaszországi és ausztriai nagykövetségei, valamint a nápolyi és krakkói főkonzulátusok gyanús csomagokat kaptak, ahogyan arról korábban az Infostart is beszámolt.

Ukrajna madridi nagykövetségén fel is robbant egy gyanús küldemény, de kapott robbanós "meglepetést" egy zaragozai fegyvergyár és maga a spanyol miniszterelnök is.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×