eur:
389.13
usd:
361.23
bux:
68029.97
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Rendőrök járőröznek a kelet-lengyelországi Hrubieszów járásban fekvő Przewodow faluban 2022. november 15-én, miután két ember életét vesztette azt követően, hogy sajtóhírek szerint két orosz rakéta csapódott egy gabonasilóba. Piotr Müller lengyel kormányszóvivő a Nemzetbiztonsági és Védelmi Bizottság rendkívüli ülése után bejelentette, a robbanás kapcsán Varsó növeli egyes katonai alakulatok és a rendvédelmi erők készültségét. Az orosz védelmi minisztérium szerint provokációnak minősülnek azok a lengyel médiajelentések, amelyek szerint orosz rakéták csapódtak volna be lengyel területen. A NATO figyelemmel kíséri a fejleményeket és egyeztet a szövetséges tagországokkal.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Wojtek Jargilo

Ukrajnában kapott ajándéktárgy robbant a varsói rendőr-főkapitányságon

A lengyel rendőr-főkapitányság vezetője, Jaroslaw Szymczyk ukrajnai látogatásán kapta.

A robbanás még szerda reggel történt a rendőrfőkapitány irodájával szomszédos helyiségben - tudatták. Mint hozzátették, az ajándékot Szymczyk december 11-12-i ukrajnai munkalátogatása során kapta a helyi ukrán hatóságok egyik főnökétől.

A rendőrfőkapitány könnyű sérüléseket szenvedett, szerda óta kórházban van megfigyelésen. Könnyű, de kórházi kezelést nem igénylő sérüléseket szenvedett az intézmény egyik munkatársa is - áll a közleményben.

Az ügyet az illetékes lengyel szolgálatok és az ügyészség vizsgálja, Lengyelország magyarázatot kért az ukrán féltől.

Csütörtök délelőtt Mariusz Ciarka, a rendőr-főkapitányság szóvivője a PAP hírügynökségnek megerősítette a korábbi médiaértesüléseket, miszerint a robbanás következtében az épületben megrongálódott az őrszolgálati szoba mennyezete.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×