eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Egy vásárló várakozik a Mega Millions-lottószelvényével a kezében a pénztár előtt a Georgia állambeli Tallapoosa egyik benzinkútján 2021. január 12-én. Az 625 millió dolláros (mintegy 185 milliárd forintos) főnyereményt, amely minden idők negyedik legnagyobb nyereménye a játék történetében, január 12-én este sorsolják ki.
Nyitókép: Erik S. Lesser

Több száz telitalálatos lottószelvény lett - kivizsgálják az esetet

A nyerőszámok sorozatának ismerete is csak némi magyarázattal szolgálhat.

A Fülöp-szigeteken 433-an nyerték meg a helyi Grand Lottón a mintegy 1,7 milliárd forintos értékkel megyegyező főnyereményt, miután a nyerőszámok mindegyike kilenccel osztható volt. A sorsolás történetében ez a legtöbb, egyszerre nyertes szelvény – írja a vg.hu.

Egy fülöp-szigeteki matematikus szerint annak esélye, hogy tízmillió résztvevőből 433-an eltalálják a 6 számot, az 55-ből 1,87*10∧1224, vagyis 1224 számjegy következik a kezdeti 1-es után. A szám elképesztő méretét jelzi, hogy az ismert univerzumban található molekulák számának leírásához is elég egy 80 jegyű szám.

A nyerőszámok a következők voltak: 9, 18, 27, 36, 45, 54.

A kombináció ismeretében feltételezhetően az átlagosnál többen játszhatták meg a számsort, de a több száz nyertes így is gyanút kelt.

Az ország szenátusában az ellenzéki frakciót vezető Koko Pimentel szerint ezeket a játékokat az ország hatóságai engedélyezték, és fontos azok integritása, így vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

A BBC-nek nyilatkozva Terence Tao, a Los Angeles-i University of California matematika professzora elmondta: hasonló nyerő sorozat ritkának számít bármely egyedi lottójátékon. Ám világszerte több száz lottósorsolást tartanak, így statisztikailag nem meglepő, ha egy-két évtizedente valamelyik lottón hasonló eredmény jön ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×