eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Schmidt Mária történész (j), Kónya Imre ügyvéd, politikus (j3), Orbán Balázs politikai igazgató (j4) és Deutsch Tamás fideszes politikus (b) lerója kegyeletét Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő ravatalánál Moszkvában 2022. szeptember 3-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Schmidt Mária: a németek új vallása a gyávaság

Orbán Viktoron kívül egyetlen külföldi állami vezető sem vett részt Mihail Gorbacsov moszkvai temetésén, a történész szerint ez egyértelmű jele annak, hogy mennyire semmibe vették az egykori szovjet elnököt.

91 éves korában meghalt Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió Kommunista Pártjának utolsó főtitkára, aki egyben a Szovjetunió utolsó elnöke volt. Temetése szeptember 3-án volt Moszkvában a Novogyevicsi temetőben, ahol felesége nyugszik. Az orosz állam nem rendezett a számára hivatalos állami temetést, de katonai tiszteletadást kapott és nyitott koporsóját a szokásoknak megfelelően elhelyezték a Vörös tér közelében álló Szakszervezetek Házában.

Schmidt Mária történész, aki Orbán Viktor miniszterelnök társaságában részt vett a moszkvai búcsúztatón, a Látószög blogon megjelent írásában úgy fogalmaz, az, hogy a temetésen nem képviseltette magát a magyar kormányfőn kívül egyetlen külföldi állami vezető sem, egyértelmű jele annak, hogy mennyire semmibe vették Gorbacsovot, pedig szerinte az oroszok azért nem rendeztek az elhunyt számára állami temetést, hogy ne hozzák a végtisztességre érkező külföldi vezetőket kellemetlen helyzetbe azzal, hogy orosz partnereikkel találkozniuk, érintkezniük kelljen.

"Sem az amerikaiak, sem az európaiak nem tisztelték meg jelenlétükkel az elhunytat, akit egykor »hősüknek« tekintettek. Különösen szembeötlő, hogy egyetlen német politikus sem volt, aki kifejezésre juttatta volna köszönetét annak a Gorbacsovnak, aki nélkül hazájuk még mindig ketté lenne osztva. Nyilván azért, mert olyan, hogy Németország már nincs, ezért vezetői sincsenek. Vannak ugyan olyanok, akiket államelnöknek, kancellárnak vagy külügyminiszternek hívnak, de ez ne tévesszen meg senkit. Már régóta mindenki tisztában van vele, hogy ők saját magukon kívül senkit nem képviselnek.

A temetés napja egyértelművé tette, hogy a németek új vallása a gyávaság.

Vezetőik gyávák, hálátlanok, kulturálatlanok, tiszteletlenek. Eloldották magukat az európai kultúrától, körvonaltalan, arc nélküli senkik. A németek egy része pedig nemcsak eltűri, de követi is őket. Ne tegyen tehát a németeknek gesztusokat, szívességet senki, mert nem értékelik, és nem fogják viszonozni!" – írja bejegyzésében Schmidt Mária.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×