eur:
394.74
usd:
370.24
bux:
65176.05
2024. április 19. péntek Emma
Erdőtűz pusztít egy hegyoldalon a dél-kaliforniai Yucaipa közelében 2020. szeptember 7-én. Vélhetően egy babaváró ünnepségen használt pirotechnikai eszköz okozta a hét végén a kaliforniai El Doradóban lángra lobbant, már mintegy hétezer hektárt elpusztító újabb tűzvészt.
Nyitókép: Kyle Grillot

Több utas is megégett, amikor egy vonat erdőtűzbe futott Spanyolországban

A vonat megpróbált visszatolatni a lángló erdőből, azonban az utasok egy része inkább gyalog akart menekülni.

Tíz utas megsérült, közülük hárman súlyosan, amikor megpróbáltak elmenekülni egy erdőtűzbe keveredett vonatból Kelet-Spanyolországban. A Valenciától északnyugatra található Bejís melletti tűz a heves szél miatt akkora lett, hogy több tűzoltónak is menekülnie kellett - olvasható a 444.hu-n.

A portál a BBC értesülésére hivatkozva azt írja, hogy a vonat megpróbált visszatolatni, és a mozdonyvezető arra kérte az utasokat, hogy maradjanak a helyükön. A lángok közeledtével azonban néhányan pánikba estek, kitörték az ablakokat és kimásztak a vonatból. Közülük többen is megégtek. A legsúlyosabb sérüléseket egy 58 éves nő és egy 15 éves lány szenvedte. Azok közül, akik a vonaton maradtak, senkinek nem lett baja.

A szerelvénynek végül sikerült visszatolatnia, és útközben felvették a gyalogosan menekülőket, köztük több sérült, megégett embert is.

Bejísből és a szomszédos településekről több mint kétezer embert evakuáltak. A tűzoltók szerint akár hatezer hektár területet is elpusztíthatott a tűz.

Spanyolországban 2022-ben eddig csaknem 400 erdőtűz pusztított, és az EU becslései szerint 275 ezer hektár égett le. Az idén a szokásosnál háromszor gyakoribbak az erdőtüzek Európában a hőség és a szárazság miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×