eur:
389.61
usd:
363.61
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Fábián Antal (j) és Pethő György nőgyógyász főorvosok eltávolítják egy beteg méhét a függelékekkel Nyíregyházán, a Jósa András Oktató Kórházban. A mindössze egy centiméteres három metszési ponton keresztül bejuttatott eszközökkel végzett műtétet három monitoron követik nyomon. A nőgyógyászati osztályon végzett hasonló műtétek érdekessége, hogy egy olyan Ligasure nevű eszközt használnak, mely a beavatkozás során automatikusan a kiszárítja a szöveteket, lezárja az ereket, ezeket automatikusan jelzi, majd vág. Ennek köszönhetően a műtét ideje felére, esetenként harmadára csökken, varróanyag-felhasználás nincs, a gyulladás és nyirokpangás veszélye minimálisra csökken.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Ügyészi vizsgálat indult egy megerőszakolt tízéves kislány abortusza miatt Amerikában

Egy 27 éves férfit vádolnak az erőszakkal, az operációt végző orvosnő az ügyészség szerint nem jelentette időben a beavatkozást.

A gyereket megerőszakolták, ezért volt szükség az orvosi beavatkozásra – olvasható a 444.hu cikkében. A portál az esetről a CNN amerikai hírtelevízió nyomán számolt be.

Eszerint egy indianapolisi nőgyógyász ellen kezdődött ügyészségi vizsgálat, bár azt nem tudni pontosan miért. Az orvos ugyanis a törvényben előírt három napon belül jelentette a műtétet a hatóságoknak, így ügyvédje szerint nem követett el semmit.

A gyereket egy 27 éves férfi erőszakolta meg, aki a bíróság előtt ártatlannak vallotta magát. Az egyik nyomozó viszont azt állítja, hogy a férfi a rendőrségen beismerte tettét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×