eur:
390.24
usd:
364.25
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nicola Sturgeon skót miniszterelnök, a függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt, az SNP vezetője nyilatkozatot tesz edinburghi hivatalában 2019. december 19-én. Sturgeon hivatalosan felszólította a brit kormányt annak lehetővé tételére, hogy a skót parlament dönthessen az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról.
Nyitókép: MTI/AP/PA/Neil Hanna

Újabb függetlenségi népszavazás Skóciában: dátum már van

Ehhez még Londonnak is lesz egy-két szava.

A skót kormány 2023. október 19-én szeretné megtartani az újabb népszavazást Skócia függetlenségéről - jelentette be Nicola Sturgeon skót miniszterelnök.

Sturgeon az edinburghi parlamentben tartott tájékoztatóján hangsúlyozta: a referendumot kizárólag törvényes, alkotmányos keretek között lehet megrendezni, különben az eredményt a nemzetközi közösség nem ismerné el.

Kijelentette: éppen ezért még kedden levelet ír Boris Johnson brit miniszterelnöknek, hivatalosan kérve hozzájárulását az újabb skóciai függetlenségi népszavazás kiírásához.

Ha London megtagadja a referendum engedélyezését, a skót kormány a brit legfelsőbb bíróságtól kér állásfoglalást arról, hogy a brit kormány hozzájárulása nélkül milyen jogi keretek között lehet megtartani az újabb népszavazást - mondta a skót miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×