eur:
395.72
usd:
372.21
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Külföldi rendszámos tankolás - Szigorú hangú levelet kapott Magyarország az Európai Bizottságtól

Le kellene állni a megkülönböztetéssel - foglalható össze az üzenet.

Levelet küldött a magyar kormánynak az Európai Bizottság, ebben azt kéri, állítsa le a különbségtételt a benzinkutakon rendszám alapján - írja a Reuters és nyomán a 24.hu.

Amennyiben a kérésnak Magyarország nem tesz eleget, kötelezettségszegési eljárás indul, pénzbírság is érkezhet.

A megkeresés Thierry Bretontól származik, aki az Európai Unió belső piacért felelős biztosa. Azt állítja ez a diszkrimináció több uniós szabályt is sért.

A levél címzettje Palkovics László technológiai és ipari miniszter. Először is választ kell adnia a kérdésekre.

Az intézkedést május 26-án Gulyás Gergely kancelláriaminiszter jelentette be a Kormányinfón. A külföldi rendszámosok jelenleg majdnem kétszeres áron tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon. Magyar rendszámmal 480 forintos literáron lehet tankolni.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×