eur:
388.05
usd:
359.45
bux:
68485.5
2024. május 29. szerda Magdolna
KYIV, UKRAINE – MAY 23:  Sgt. Vadim Shishimarin of the Russian army appears at a sentencing hearing on May 23, 2022 in Kyiv, Ukraine. Sergeant Shishimarin pleaded guilty last week to killing a civilian, Oleksandr Shelipov, in a village in the Sumy region on Feb. 28, days after the start of Russias invasion of Ukraine.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nyitókép: Christopher Furlong/Getty Images

Életfogytiglanit kapott a háborús bűn miatt perbe fogott orosz katona

Vagyim Sisimarin felettese parancsát végrehajtva több lövést adott le az áldozat fejére.

Az ukrán bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy orosz katonát egy fegyvertelen civil megöléséért a háború kitörése óta indított első háborús bűnökkel kapcsolatos perben – írja a Reuters beszámolója alapján a vg.hu.

A 21 éves harckocsiparancsnok Vagyim Sisimarin bűnösnek vallotta magát abban, hogy február 28-án az északkelet-ukrajnai Csupahivka faluban megölte a 62 éves Oleksandr Shelipovot, miután parancsot kapott arra, hogy lője le.

Szerhij Agafonov bíró szerint Sisimarin felettese bűnös parancsát végrehajtva több lövést adott le az áldozat fejére automata fegyveréből.

A múlt heti bírósági tárgyalás során Sisimarin elismerte tettét, együttműködőnek mutatkozott, és bocsánatot kért az áldozat özvegyétől, Katerina Selipovától.

Tekintettel arra, hogy az elkövetett bűncselekmény a béke, a biztonság, az emberiség és a nemzetközi jogrend elleni bűncselekmény, a bíróság nem látja lehetőségét annak, hogy Sisimarinra enyhébb büntetést szabjon ki – áll az ítélet indoklásában.

Címlapról ajánljuk
Konferencia-liga, döntő: Olympiakosz–Fiorentina

Konferencia-liga, döntő: Olympiakosz–Fiorentina

A második félidőre csökkent az olaszok lendülete, a görögök játékát pedig két sérülés is nehezíti, de az egész mérkőzésen feltűnően sok az ápolás. A rendes játékidőben nem született gól, jön a hosszabbítás.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×