eur:
387.65
usd:
359.6
bux:
69376.02
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma
KYIV, UKRAINE – MAY 23:  Sgt. Vadim Shishimarin of the Russian army appears at a sentencing hearing on May 23, 2022 in Kyiv, Ukraine. Sergeant Shishimarin pleaded guilty last week to killing a civilian, Oleksandr Shelipov, in a village in the Sumy region on Feb. 28, days after the start of Russias invasion of Ukraine.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nyitókép: Christopher Furlong/Getty Images

Életfogytiglanit kapott a háborús bűn miatt perbe fogott orosz katona

Vagyim Sisimarin felettese parancsát végrehajtva több lövést adott le az áldozat fejére.

Az ukrán bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy orosz katonát egy fegyvertelen civil megöléséért a háború kitörése óta indított első háborús bűnökkel kapcsolatos perben – írja a Reuters beszámolója alapján a vg.hu.

A 21 éves harckocsiparancsnok Vagyim Sisimarin bűnösnek vallotta magát abban, hogy február 28-án az északkelet-ukrajnai Csupahivka faluban megölte a 62 éves Oleksandr Shelipovot, miután parancsot kapott arra, hogy lője le.

Szerhij Agafonov bíró szerint Sisimarin felettese bűnös parancsát végrehajtva több lövést adott le az áldozat fejére automata fegyveréből.

A múlt heti bírósági tárgyalás során Sisimarin elismerte tettét, együttműködőnek mutatkozott, és bocsánatot kért az áldozat özvegyétől, Katerina Selipovától.

Tekintettel arra, hogy az elkövetett bűncselekmény a béke, a biztonság, az emberiség és a nemzetközi jogrend elleni bűncselekmény, a bíróság nem látja lehetőségét annak, hogy Sisimarinra enyhébb büntetést szabjon ki – áll az ítélet indoklásában.

Címlapról ajánljuk
Majoross Gergely lesz az új jégkorongkapitány
Exkluzív bejelentés

Majoross Gergely lesz az új jégkorongkapitány

Magyar szövetségi kapitány veszi át a férfi jégkorong-válogatott irányítását – jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában Such György. A Magyar Jégkorong Szövetség elnöke arra tesz javaslatot az elnökségnek, hogy Majoross Gergely klubedzői munkája mellett dolgozzon a nemzeti csapatnál.

Ausztria kiengedte a szellemet a palackból: jön a 41 órás munkahét?

Nagy port kavart a közelmúltban Ausztriában a gazdaság különböző területeiről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványa , hogy a munkaidő sokak által sürgetett csökkentése helyett inkább növeljék a heti munkaidőt, mégpedig 41 órára. A javaslatot közvetve felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×