eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin
Földbe fúródott rakéta a kelet-ukrajnai Dnyipro település közelében lévő Jahidne faluban 2022. április 12-én.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Rakétatámadás érte Odesszát

Ammóniaszag terjedt a levegőben a csapás után. Találat ért egy kultúrházat Harkiv megyében. További fegyvereket kért Ukrajna.

Helyi híradások szerint a dél-ukrajnai Odesszát is orosz rakétatámadás érte. Natalja Humenyuk, a dél-ukrajnai védelmi erők sajtóközpontjának vezetője megerősítette, hogy a lövedék egy infrastrukturális létesítményt talált el.

A helyszínen tűz ütött ki, de Humenyuk szerint a támadás következményei nem jelentenek veszélyt a közeli település lakóinak épségére. Vitalij Kim, a szomszédos Mikolajiv megye katonai-polgári adminisztrációjának vezetője korábban a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, hogy a rakétacsapás után ammóniaszag terjedt a levegőben, de a mentési szakemberek szerint minimális mennyiségű vegyi anyag került ki, nem veszélyezteti az emberek egészségét.

Orosz rakéta csapódott be egy Harkiv megyei kultúrházba

Egy orosz rakéta eltalált pénteken egy kultúrházat Kelet-Ukrajnában, a Harkiv megyei Lozova városban, hét ember sebesült meg, köztük egy 11 éves gyerek - közölte az ukrán katasztrófavédelem regionális részlege. A jelentés szerint a délutáni támadás következtében az épület részben megsemmisült, a tetőszigetelés kigyulladt. A tüzet rövid időn belül eloltották. Az Ukrajinszka Pravda hírportál hozzáfűzte, hogy a kultúrházat tavaly újították fel.

A támadást elítélte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a Twitteren azt írta, hogy olyan célpontokat, mint kultúrházak és múzeumok csakis "abszolút gonoszok és bolondok választanak".

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×