eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin
 Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz államfő megbeszélést folytat a Szentpétervár közelében fekvő Sztrelna Konsztantyin-palotájában 2021. december 28-án.
Nyitókép: Alekszej Nyikolszkij

Elmondták a fehéroroszok, mennyibe kerülnek nekik a szankciók

"Feltehetőleg ez az utolsó lépcső, amely megelőzi a hagyományos fegyveres agressziót" – mondta a miniszterelnök a nyugati intézkedésekről.

Fehéroroszország Európai Unióba és Észak-Amerikába irányuló szinte teljes exportját blokkolják a nyugati szankciók – közölte Raman Halovcsenka fehérorosz kormányfő az al-Arabíja pánarab hírtelevíziónak nyilatkozva.

Az interjúból részleteket a Belarusz-1 helyi hírtelevízió ismertetett.

"A szankciók gyakorlatilag elzárták Fehéroroszország teljes exportját az uniós tagállamokba és az észak-amerikai országokba. Ez

hozzávetőleg évente 16-18 milliárd dollárt jelent"

- ismertette Halovcsenka.

A fehérorosz miniszterelnök szerint hazájában "nem egyszerű nyomásgyakorlási eszközként, hanem a hibrid agresszió eszközeként" értékelik a büntetőintézkedéseket. "Feltehetőleg ez az utolsó lépcső, amely megelőzi a hagyományos fegyveres agressziót" - tette hozzá. "A hagyományos értelemben vett szankciókhoz képest ezek célja térdre kényszeríteni az országot, elfojtva gazdaságát és erővel kényszeríteni követelések, vagy egyéb feltételek teljesítésére" - húzta alá Halovcsenka.

Oroszország február végén Ukrajna ellen indított háborúja miatt a nemzetközi közösség számos büntetőintézkedést hozott Moszkva ellen. Ezek egy része a Moszkvával szövetséges Fehéroroszországra is kiterjed.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×