eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rendőrök állnak a Mönchengladbachból Aachenbe tartó, 4-es számú regionális expresszvonat előtt Herzogenrathban 2022. május 13-án. Korábban egy iraki menekült férfi késes támadást követett el a vonaton. A támadás során hat embert megsebesítült, köztük a feltételezett elkövető.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Ralf Roeger

Késes támadást követett el Németországban egy iraki menekült

A támadó válogatás nélkül nekirontott egy vonaton az utasoknak, többnyire vágott sebeket ejtett áldozatain, egy embert megszúrt késével.

Egy iraki menekült férfi késes támadást követett el egy vonaton pénteken a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, hat ember megsebesült, köztük a feltételezett elkövető.

A Mönchengladbachból Aachenbe tartó, 4-es számú regionális expresszjáraton péntek reggel a férfi - akinek nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra - válogatás nélkül nekirontott utasoknak, amikor a szerelvény elhagyta Herzogenrath pályaudvarát. Egy szolgálaton kívüli rendőr teperte le, aki a munkahelyére tartott a vonattal.

A támadó többnyire vágott sebeket ejtett áldozatain, egy embert pedig megszúrt késével. Négy áldozatot kórházba kellett szállítani, de egyikük sincs életveszélyben.

Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere, Herbert Reul az esetről elmondta, hogy a feltételezett elkövető 31 éves és Irakban született. A hatóságok ismerték, mert 2017-ben, amikor egy menedékkérőket befogadó szálláson lakott, az intézmény vezetői jelezték, hogy viselkedése erősen megváltozott.

A hatóságok ezért a szélsőséges iszlamizmus lehetséges hívei, az úgynevezett szemmel tartandó személyek közé sorolták. Most megvizsgálják, hogy a péntek reggeli támadásnak lehet-e köze a szélsőséges iszlamizmushoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×