eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Petrochemical industrial plant own by OMV AG on outskirts of Vienna, Austria. (Photo by: Education Images/Universal Images Group via Getty Images)
Nyitókép: Education Images/Universal Images Group via Getty Images

Ausztria már nem kér az orosz kőolajból

Gázembargó ugyanakkor nem várható.

Ausztria márciusban leállította az oroszországi olajimportot és az onnan származó kőolaj finomítását - közölte a TASZSZ orosz hírügynökséggel az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalat.

Az osztrák cég képviselője azt mondta, hogy az OMV osztrák schwechati és német burghauseni finomítóiban mindig is meglehetősen csekély volt az orosz kőolaj részesedése. "Március folyamán ezeket a mennyiségeket máshonnan származó kőolajjal pótoltuk. Jelenleg nem dolgozunk fel orosz kőolajat" - közölte az OMV képviselője.

Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint Kazahsztán hosszú évek óta Ausztria legfontosabb olajszállítója. Ezt Líbia és Irak követi. Ez a három ország fedezi Ausztria olajimportjának 80 százalékát. Az osztrák statisztikai hivatal adatai szerint 2021-ben az Ausztriába szállított 596 ezer tonna kőolajnak a 7,8 százaléka származott Oroszországból.

A TASZSZ ugyanakkor megjegyezte, hogy Ausztria továbbra is nagy mértékben függ az orosz földgáztól, behozatalának 80 százaléka származik Oroszországból, ezért az osztrák hatóságok kizárják az orosz gázembargó lehetőségét.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×