eur:
389.44
usd:
363.72
bux:
68096.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
2020. február 27-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivőjéről a moszkvai Dream Island élménypark avatóünnepségén. 2020. május 12-én Dmitrij Peszkovot kórházba szállították koronavírus-fertőzéssel.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Samil Zumatov

Vlagyimir Putyin szerint egyelőre nem szükséges tárgyalnia az ukrán elnökkel

Az orosz elnök szerint az ukrán és orosz delegáció közötti fehéroroszországi tárgyalások elegendőek egyelőre - írja egy Kárpátaljai portál, Putyin szóvivőjére hivatkozva.

Vlagyimir Putyin egyelőre nem kíván tárgyalni Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – derült ki Dmitrij Peszkov Kreml szóvivőjének március 4-i, pénteki nyilatkozatából.

“Tegnap lezajlott a béketárgyalás második fordulója. Most ez a legfontosabb. Lehetőség van arra, hogy a delegációk közvetítők nélkül világosan közöljék egymással az álláspontjaikat. Delegációnk tájékoztatta az ukrán felet a tárgyalási pozícióinkról” – mondta Peszkov arra az újságírói kérdésre, hogy elképzelhető-e egy Putyin-Zelneszkij találkozó.

Peszkov megjegyezte: a tárgyalások még nem tartanak ott, hogy bármilyen dokumentum létrejöjjön, de lehetőség nyílt arra, hogy közvetítsék Kijev felé a problémák megoldásának orosz vízióját - írja a karpathir.com. A Kreml szóvivője arra is kitért, hogy Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök támogatását fejezte ki az orosz elnöknek ukrajnai lépései kapcsán.

Az MTI szerint Peszkov pénteken azt is hangoztatta, hogy a híresztelésekkel ellentétben Moszkva nem fog lemondani Ukrajna "nácitlanításáról".

Szintén az MTI azt írta: Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke a Telegram-csatornáján azt állította, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elhagyta országát, és Lengyelországban tartózkodik. Vologyin szerint ezért van az, hogy az ukrán parlament képviselői eredménytelenül próbálnak találkozni vele.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×