eur:
389.14
usd:
363.49
bux:
68169.45
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
BERLIN, GERMANY - DECEMBER 08: Vitali Klitschko and his brother Wladimir Klitschko during the Ein Herz Fuer Kinder Gala at Studio Berlin Adlershof on December 8, 2018 in Berlin, Germany. (Photo by Gisela Schober/Getty Images)
Nyitókép: Gisela Schober/Getty Images

Felveszik a fegyvert a Klicsko fivérek, hogy Ukrajnáért harcoljanak

Vitalij Klicsko Kijev polgármestere testvérével, Vlagyimirral együtt száll harcba.

A korábbi nehézsúlyú ökölvívó bajnok Vitalij Klicsko kész fegyvert ragadni testvérével, Vlagyimirral együtt, hogy harcoljanak az általa véresnek nevezett háborúban, miután Oroszország megszállta országukat, Ukrajnát. Vitalij Klicsko 2014 óta Kijev polgármestere, nyilatkozata szerint készen áll a harcra.

"Nincs más választásom, ezt kell tennem: harcolni fogok" - mondta az 50 éves polgármester az ITV brit televízió Good Morning Britain című műsorában. Hozzátette, hogy Kijev fenyegetettsége jelentős, jelenleg a fő prioritás a rendőrséggel és a katonai erőkkel való együttműködés, hogy a kritikus infrastruktúrát, beleértve az áram-, gáz- és vízellátást, továbbra is biztosítani tudják a polgárok számára, írja a CNN.

Hozzátette, hogy a civilek készen állnak arra, hogy katonaként megvédjék Kijevet.

"Hiszek Ukrajnában, hiszek az országomban és hiszek a népemben"

- mondta Vitalij Klicsko.

A korábban szintén nehézsúlyú világbajnok Vlagyimir Klicsko a hónap elején jelentkezett az ukrán tartalékos hadseregbe, mondván, a hazája iránti szeretet kényszeríti arra, hogy megvédje azt.

"Az ukrán nép erős és hű marad önmagához ebben a szörnyű megpróbáltatásban is. Egy nép, amely szuverenitásra és békére vágyik. Egy nép, amely az orosz népet testvérének tekinti, és amely nem akarja ezt a háborút, a demokráciát választotta. De a demokrácia törékeny rendszer: nem tudja megvédeni magát, szüksége van a polgárok akaratára, mindenki elkötelezettségére. Nincs demokrácia demokraták nélkül" - írta csütörtökön a LinkedIn-en közzétett bejegyzésében.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×