eur:
388.96
usd:
363.46
bux:
68125.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Hospital with corridor and bed without persons in landscape format
Nyitókép: upixa/Getty Images

Londonban az omikron minden harmadik egészségügyi dolgozót kiszedhet a rendszerből

A kórházban kezelt koronavírusos betegek és a pozitívat tesztelők száma Londonban egy hét alatt 30 százalékkal nőtt, miközben országos szinten csak 4 százalékkal emelkedett.

Egy ápolási vezető szerint katasztrofális lehet az egészségügyi személyzet hiánya Londonban, a hónap végére minden harmadik munkavállaló megbetegedhet – írja a Sky News.

Patricia Marquis, a Royal College of Nursing angliai igazgatója a Health Service Journal (HSJ) által közölt várható személyzeti hiányzási arányra reagált, melyet az omikron londoni terjedése idézhet elő. Jelenleg ez a törzs a domináns a brit fővárosban. Sadiq Khan polgármester súlyos incidensről beszélve vészhelyzetet hirdetett.

Nemcsak az egészségügyben, hanem a tűzoltóságon és a rendőrségen is terjed a fertőzés, így ott is nagy számú megbetegedésekre számítanak.

Az elmúlt négy napban több mint kétszeresére nőtt az egészségügyi dolgozók koronavírus-fertőzés miatti hiányzásainak száma belső megfigyelési adatok szerint.

Ebből az következhet, hogy szilveszterre potenciálisan minden harmadik dolgozó lesz koronavírusos. Patricia Marquis szerint ez katasztrofális forgatókönyvet jelenet.

"Az NHS-nek képesnek kell lennie arra, hogy megbirkózzon a sürgősségi és sürgősségi ellátással, hogy a lakosság biztonságban érezze magát" 2 fogalmazott a BBC-nek nyilatkozva. Hozzátette, hogy a személyzet kimerült és aggasztó az is számukra, hogy nem tudják, mi várható. A tél általánosságban is nehéz az egészségügyben dolgozók számára, idén ez még inkább így lesz.

"Jelenleg

nem úgy tűnik, mintha látnánk a fényt az alagút végén,

és ez néha még reménytelenebbé teszi a helyzetet, mint amilyen valójában" – fogalmazott.

Chris Hopson, az NHS Providers vezérigazgatója azt mondta, hogy a kórházakra, az egészségügyre és mentőszolgálatra nehezedő nyomás gyorsan nőtt az elmúlt héten. A kórházban kezelt koronavírusos betegek és a pozitívat tesztelők száma Londonban egy hét alatt 30 százalékkal nőtt, miközben országos szinten csak 4 százalékkal emelkedett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×