eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (j) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a visegrádi csoport (V4) miniszterelnökeinek csúcsértekezletén tartott sajtótájékoztatón Katowicében 2021. június 30-án. A találkozón Magyarország átveszi a V4 soros elnökségét.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Nemzeti ünnep - Orbán Viktor levelet írt a lengyel kormányfőnek

"a lengyelek továbbra is számíthatnak Magyarország elkötelezettségére a közös célok elérése érdekében" - fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök lengyel kollégájának, Mateusz Morawieckinek írt levelében fejezte ki jókívánságait a lengyel Nemzeti Függetlenség Napja alkalmából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön.

"Az Önök nemzeti ünnepe tisztelgés a bátor hazafiak, a függetlenségért küzdő lengyel nép előtt. Lengyelország nemzete összefogásával százhuszonhárom év után tért vissza a világ térképére, és vett részt önálló államként Európa sorsának alakításában. Örömömre szolgál, hogy a XX. századi lengyel függetlenség kivívásához Magyarország is hozzá tudott járulni" - írta Orbán Viktor.

Hozzátette: az azóta eltelt időben Magyarország és Lengyelország szövetsége tovább erősödött, és készen áll napjaink kihívásainak közös megválaszolására az országaink szuverenitását és hagyományos értékeinket megkérdőjelező ideológiákkal szemben.

Orbán Viktor ünnepi levele végén biztosította Mateusz Morawieckit, hogy a lengyelek továbbra is számíthatnak Magyarország elkötelezettségére a közös célok elérése érdekében.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×