eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Védőmaszk viselésére felszólító tábla Münchenben 2021. március 23-án, a koronavírus harmadik hulláma idején. Angela Merkel kancellár és a szövetségi tartományok vezetői 11 órányi egyeztetés után megállapodtak, hogy legalább április 18-áig fenntartják az országban a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozásokat, és a húsvéti ünnepekre további szigorításokat vezetnek be.
Nyitókép: MTI/EPA/Lukas Barth

Belebegtették a járványügyi szigorítást Németországban

Megállapodott a kormányalakítás előtt álló három német párt, hogy új koronavírus elleni korlátozásokat hoznak. A szigorítások célja, hogy elkerüljék a teljes lezárást.

Megállapodott az új koronavírus-korlátozásokról az SPD, a Zöldek és az FDP – írja a Portfolio a Bloombergre hivatkozva. A három, kormányzásra készülő párt beterjeszti a javaslatot a parlament elé, amely jövő héten dönthet róla.

Az új korlátozások maszkviselési kötelezettséget, higiéniás előírásokat és távolságtartást, utazási- és rendezvénykorlátozásokat hoznak majd, azt remélve, hogy ezek betartásával el lehet kerülni az olyan drasztikus lépéseket, mint az iskolák bezárása.

Németországban a 67 százalékosos átoltottság mellett rossz a járványhelyzet, amelyet leginkább az oltatlanok megbetegedése okoz. Jens Spahn egészségügyi miniszter a járványt az „oltatlanok járványának” nevezte, utalva arra, hogy a kórházban kezeltek döntő része oltatlan.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszana a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×