eur:
389.78
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Védőmaszk viselésére felszólító tábla Münchenben 2021. március 23-án, a koronavírus harmadik hulláma idején. Angela Merkel kancellár és a szövetségi tartományok vezetői 11 órányi egyeztetés után megállapodtak, hogy legalább április 18-áig fenntartják az országban a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozásokat, és a húsvéti ünnepekre további szigorításokat vezetnek be.
Nyitókép: MTI/EPA/Lukas Barth

Belebegtették a járványügyi szigorítást Németországban

Megállapodott a kormányalakítás előtt álló három német párt, hogy új koronavírus elleni korlátozásokat hoznak. A szigorítások célja, hogy elkerüljék a teljes lezárást.

Megállapodott az új koronavírus-korlátozásokról az SPD, a Zöldek és az FDP – írja a Portfolio a Bloombergre hivatkozva. A három, kormányzásra készülő párt beterjeszti a javaslatot a parlament elé, amely jövő héten dönthet róla.

Az új korlátozások maszkviselési kötelezettséget, higiéniás előírásokat és távolságtartást, utazási- és rendezvénykorlátozásokat hoznak majd, azt remélve, hogy ezek betartásával el lehet kerülni az olyan drasztikus lépéseket, mint az iskolák bezárása.

Németországban a 67 százalékosos átoltottság mellett rossz a járványhelyzet, amelyet leginkább az oltatlanok megbetegedése okoz. Jens Spahn egészségügyi miniszter a járványt az „oltatlanok járványának” nevezte, utalva arra, hogy a kórházban kezeltek döntő része oltatlan.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×