eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
Nyitókép: Pixabay

Perre mennek az Apple ellen a kihagyott töltők miatt

A tét 16 dollár – és a presztízs.

Öt kínai diák pert indított az Apple ellen, amiért már töltő nélkül árulja az újabb iPhone-okat – írta a Vice alapján a hvg.hu.

A cég tavaly határozott úgy, hogy nem csomagol töltőt és vezetékes fülhallgatót sem a telefonokhoz. A döntésre környezetkímélő magyarázattal szolgáltak, azt állítva, hogy sok iPhone-tulajdonos több ilyen kiegészítővel is rendelkezik már.

A kínai diákok azonban azt állítják, az Apple csak spórolni akar, és közben arra szorítja a vásárlókat, még többet költsenek.

A Vice szerint a pereskedők mindössze 16 dollárt, nagyjából 5 ezer forintnyi jüant követelnek a perköltségek miatt, és azt, hogy az Apple biztosítson töltőt egyikük iPhone 12 Pro Max készülékéhez.

Idén már egy hasonló ügyben egy brazil hatóság 2 millió dollárra bírságolta az Apple-t.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×