eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Men smoking in car.
Nyitókép: Nenov/Getty Images

Teljes dohányzási tilalom jöhet az autókban is

Első uniós tagállamként Olaszország azt tervezi, hogy teljesen betiltja a dohányzást az autóban.

Komoly szigorítás várhat az olasz járművezetőkre, ugyanis a kormány arra készül, hogy komolyabb büntetést rónak ki a vezetés közbeni mobilhasználókra és a dohányzást is betiltanák a volán mögött – írja a vezess.hu.

A javaslat az, hogy emelkedjen a vezetés közbeni telefonhasználat miatt kiszabható büntetés összege. Jelenleg 160 és 660 euró közötti bírságot szabnak ki (ez átszámítva 58 ezer és 240 ezer forint), ezt növelnék 422 és 1697 euró közé (maximum 621 ezer forint), ha pedig valaki visszaesőnek számít, akkor akár 2588 eurós bírságot is fizethet (ez csaknem egymillió forint). A pénzbírság mellett egy időre a jogosítványtól is elbúcsúzhatnának.

A tervezet másik része, hogy teljesen betiltanák a dohányzást az autóban. Jelenleg akkor nem szabad dohányozni a járműben, ha kiskorú vagy várandós kismama tartózkodik az utastérben. De a jövőben akár 50 és 500 euró közötti bírsággal számolhat az, aki bármilyen körülmények között rágyújt az autóban. Ha ezek a törvénymódosítások életbe lépnek, Olaszország lehet az első EU-s tagállam, amely teljesen betiltja a dohányzást a járművekben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×