eur:
393.77
usd:
367.96
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Seismograph and Earthquake - 3D Rendering
Nyitókép: Petrovich9/Getty Images

Erős földrengés rázta meg a Földközi-tenger keleti medencéjét

A hatos erősségű földmozgás fészke az antalyai Kas várostól 155 kilométerre volt, a tengerfenék alatt, egyes források szerint 38, más források szerint 58 kilométeres mélységben - közölték hírügynökségek.

Áldozatokról és károkról egyelőre nem érkeztek hírek.

A reggel 8 óra 30-kor bekövetkezett földrengést Törökországban, Görögországban és a hozzá tartozó szigeteken - Krétán, Szantorinin, Rodoszon, Kárpáthoszon -, illetve Egyiptomban és Izraelben is lehetett érezni.

A török katasztrófavédelmi igazgatóság és az amerikai földtani intézet (USGS) egyaránt hatos erősségűre becsülte a földmozgás erejét.

Törökország nagy tektonikai törésvonalak mentén fekszik. Az ország északnyugati részén 1999-ben történt nagy erejű földrengésben legalább tizenhétezer ember halt meg.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×