eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Látogató a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott 2020-as dubaji világkiállításon az expo megnyitás utáni első napján, 2021. október 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Elismeréssel díjazták a Magyar Pavilont a dubaji világkiállításon

Megnyitotta kapuit az Expo 2020 Dubai pénteken, a Magyar Pavilon tematikája alapján elnyerte a Time Out Dubai újságíróinak elismerését, ugyanis a világkiállítás 192 pavilonja közül a 15 legkülönlegesebb közé választották.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a honlapján közölte, a szervezők több mint egymillió látogatót várnak a Magyar Pavilonba a következő fél évben; a magyar részvétel rendkívüli lehetőség turisztikai, gazdasági és diplomáciai szempontból egyaránt.

A közlemény szerint a Magyar Pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található, és ez az első faszerkezetes épület nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban.

A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz - írták.

A pavilon központi témája a víz, és az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be, különösen nagy hangsúlyt helyezve a természetes vízkészletre, a gyógy- és termálvizekre, valamint a balneológiára.

"A pavilonban helyet kapó kiállítás egy tudás- és élményalapú interaktív tárlat, melynek csúcspontja a kupola terem, ahol a látogatók egyedülálló látványban és élményben részesülhetnek" - emelték ki.

Az eseményt fokozott egészségügyi intézkedések mellett tartják meg, 18 éven felül csak azok léphetnek be az Egyesült Arab Emirátusokba, akik felvették a koronavírus elleni oltást vagy rendelkeznek negatív Covid-teszttel - zárult az MTÜ közleménye.

A viálgkiállítás mintegy 200 kiállító ország részvételével várja a látogatókat fél éven keresztül. Ez az első világkiállítás, amelyet a Közel-Keleten rendeznek meg, Dubai 25 millió látogatót vár szerte a világból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×