eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Puszta kézzel esett neki a gyermekét vonszoló vadállatnak a nő

Egy puma karmai közül mentette meg az otthonuk kertjében játszó ötéves fiát egy anya Kaliforniában.

A fiú a Los Angelestől nyugatra fekvő Santa Monica-hegységben, Calabasasban lévő otthonuk kertjében játszott, amikor a ragadozó rátámadt – írja a BBC hírportálja.

A puma keresztülrángatta a gyereket a gyepen, ám a fiú édesanyja kirohant a házból és puszta kezével kezdte ütni az állatot, amíg az el nem engedte a fiát.

A gyerek a fején és a felsőtestén szenvedett sérüléseket, de az állapota stabil. Egy Los Angeles-i kórházban ápolják.

Patrick Foy, az amerikai hal- és vadvédelmi szolgálat kaliforniai részlegének szóvivője elmondta, hogy az édesanya

„egyértelműen megmentette fia életét”.

A kiérkező vadvédelmi szakemberek nem messze a támadás helyszínétől rábukkantak egy pumára, amelyről a viselkedése alapján azt feltételezték, hogy az támadhatott a fiúra, ezért lelőtték. A DNS vizsgálat nem sokkal később igazolta a feltételezést.

Észak-Amerikában nagyon ritkák az ember elleni pumatámadások.

A mostani támadásban érintett állat fiatal példány volt, amely a szakértők szerint még tanulta, hogy miként kell vadászni és gondoskodnia saját magáról.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 15:46
×
×
×
×