INFORÁDIÓ
2021. augusztus 3. kedd
Hermina

ausztria

esőzés

áradás

Árvíz sújtotta házból utcára került tárgyak az ausztriai Salzburg tartományban fekvő Halleinban 2021. július 19-én.

Katasztrófa sújtotta területek Ausztriában

Infostart / MTI

A jelentős csapadékkal járó hétvégi viharok és áradások után Ausztria egyes területeiről hétfőn is erős esőzésekről érkeztek jelentések.

A jelentős csapadékkal járó hétvégi viharok és áradások után Ausztria egyes területeiről hétfőn is erős esőzésekről érkeztek jelentések.

A Tirol és Salzburg tartományok után kelet felé vonuló viharos esőzések Felső- és Alsó-Ausztriát sem kímélték. Alsó-Ausztria egyes kerületeit - Amstetten, Krems, Melk -, ahol a megáradt patakok házakat, közutakat árasztottak el, és jelentős károk keletkeztek a településeket ellátó infrastruktúrában is, katasztrófa sújtotta területté nyilvánították.

Az áradások következtében Ferschnitz település határában összeomlott egy híd, ezért a község egy ideig el volt zárva a külvilágtól. Paudorf és Furth körzetében két óra alatt négyzetméterenként 150 liter csapadék esett, mely 120 épületet árasztott el, hidakat rongált meg, és közutakat tett járhatatlanná.

Tűzoltók, katonák, katasztrófavédelmi szakemberek és önkéntesek ezrei dolgoznak országszerte, hogy az elárasztott házak pincéiből kiszivattyúzzák a vizet, eltakarítsák a sártengert.

Az esőzések és áradások sújtotta területeken elkezdődött a károk felmérése, az első becslések több millió euró veszteségről szólnak.

Sebastian Kurz kancellár Twitter-üzenetben köszönte meg a hivatásos és önkéntes segítők munkáját, valamint biztosította az érintett települések lakóit, hogy az állam "senkit nem hagy magára, és anyagilag is támogatni fogja az újjáépítést".

A vízügyi hatóság hétfői jelentése szerint a Duna Ausztria-szerte mindenütt tetőzött, és a vízállás lassan, de folyamatosan csökken.

Nyitókép: MTI/AP/Lisa Leutner
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018