INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

északi áramlat 2

oroszország

németország

gázvezeték

Munkások dolgoznak az orosz földgázt Ukrajna és Lengyelország megkerülésével Németországba szállító Északi Áramlat-2 gázvezeték fogadóállomásánál a németországi Lubminban 2019. március 26-án. Finnország partvidékénél 2018 szeptemberében kezdődött meg az Oroszországot Németországgal összekötő földgázvezeték tengeri szakaszának lefektetése. Az Északi Áramlat-2 egy 9,5 milliárd eurós projekt, amelynek keretében két új, összesen évi 55 milliárd köbméter szállítási kapacitású vezetékkel bővítik a Balti-tenger fenekén húzódó Északi Áramlatot, amelynek vezetéke az oroszországi Viborgból indul és a németországi Greifswald mellett fekvő Lubminnál éri el a német partot. A gázvezetékből már 600 kilométert, a teljes hossznak mintegy a felét már lefektették.

Augusztus végére elkészül az Északi Áramlat-2

Infostart / MTI

Már a munkálatok 98 százaléka kész.

Az Oroszország és Németország közötti Északi Áramlat-2 gázvezetékpár építése heteken belül befejeződik - jelentette be a vezetéket üzemeltető cég vezetője.

Matthias Warning a Handelsblatt német lapnak azt mondta, hogy a munkálatok várhatóan augusztus végére befejeződnek. "A vezeték 98 százaléka már kész. A két vezetékből az egyik már teljesen elkészült, a másik vezetéknek mintegy 2 százalékát kell még befejezni" - mondta az illetékes.

Az Északi Áramlat-2-t 9,5 milliárd euróért építik, két új, együttesen évi 55 milliárd köbméter - a már meglévő vezetékpárral azonos - szállítási kapacitású vezetékkel bővül a Balti-tenger fenekén húzódó Északi Áramlat-1. nyomvonala az oroszországi Viborgtól a németországi Greifswaldig mintegy 1200 kilométer hosszan.

Az új vezeték kiépítésével Oroszország elvileg kiiktathatja Ukrajnát mint tranzitországot, és egyetlen útvonalra terelhetné át az Európának szánt orosz gázszállítmányok 80 százalékát.

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018