eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin
Annalena Baerbock, a Szövetség 90/Zöldek társelnöke a pártszövetség hamvazószerdai rendezvényén Landshutban 2019. március 6-án. A politikai hamvazószerdának is nevezett napon a német pártok képviselői találkoznak a támogatóikkal és beszédeket mondanak.
Nyitókép: MTI/EPA/Daniel Kopatsch

A Zöldek a botlások ellenére kitartanak kancellárjelöltjük mellett

Határozott kiállás Annalena Baerbock mellett.

A német ellenzéki Zöldek nem változtatnak kancellárjelöltjükön annak ellenére sem, hogy Annalena Baerbock társelnök több hibát ejtett az utóbbi hetekben - közölte a párt másik társelnöke, Robert Habeck egy lapinterjújában.

Habeck a Süddeutsche Zeitungnak azt mondta: ballépései és kevesebb (politikai) tapasztalata ellenére, a tagság továbbra is Baerbockot akarja jelölni a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra, és ő is, akinek pedig egyedül volt még esélye a jelöltségre, teljes mértékben Baerbockot támogatja.

A társelnök emlékeztetett rá, hogy az idén áprilisban csaknem egyhangúlag választották meg jelöltnek Baerbockot, és fel sem merült azóta, hogy lecseréljék.

"A jelöltnek most az a feladata, hogy az elnyert bizalomból a legjobbat hozza ki"

- tette hozzá.

A baloldali ökopárt május első felében még minden felmérésben vezetett. Választói támogatottsága azonban Baerbock botlásaival párhuzamosan gyengülni kezdett. A 40 éves politikus több ügyben magyarázkodásra kényszerült.

Szombati jelentésében a dpa német hírügynökség felidézte, hogy Baerbock hivatalos életrajzában több ellentmondásos rész van, és a legutóbbi könyve kapcsán plágiummal is megvádolták.

A politikai vetélytársak reakcióit jól jellemezheti a Baloldal (Die Linke) Bundestag-frakciója társelnöke, Amira Mohamed Ali egyik Twitter-bejegyzése, amely szerint Annalena Baerbock "elviselhetetlen arroganciával" viszonyul az alacsony jövedelmű emberekhez, és "okos klímapolitika helyett még inkább megosztja a társadalmat".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×