INFORÁDIÓ
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta

annalena baerbock

2022.07.26. 13:53

Gyorsabb fegyverszállítást sürget a német külügyminiszter

Fel kellene gyorsítani és jobban kellene egyeztetni az Ukrajnának nyújtott külföldi támogatásokat, beleértve a fegyverszállításokat is. Erről Prágában beszélt a német külügyminiszter, a cseh kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatóján.
2022.05.12. 06:00

Ukrán EU-tagság: a nagy dilemma, amit most Emmanuel Macron próbál megoldani

A héten a francia elnöktől a német külügyminiszterig ismét több fontos EU-politikus igyekezte eloszlatni a „gyors EU-tagság” lehetőségéről táplált ukrán elképzeléseket. Macron még pótlékot is felajánlott egy leendő „Európai Politikai Közösség” formájában, amit német részről is támogattak. Közben folyik a találgatás, hogy vajon mindezek mögött csak tagállami önzés, vagy bürokrata lassúság áll? Valójában többről van szó.
2021.12.13. 17:43

Újabb, Oroszországgal szembeni szankciós csomag készül

Az Európai Unió az Oroszországgal szemben meghozható gazdasági szankciók új csomagjáról tárgyal az orosz-ukrán határon kialakult feszültség miatt az Egyesült Államokkal és Nagy-Britanniával – közölte Josep Borrell.
2021.08.31. 07:24

Megingathatatlannak tűnik a szociáldemokraták kancellárjelöltje

Az első felmérések szerint a Szociáldemokrata Párt jelöltje, Olaf Scholz szerepelt a legjobban a német kancellárjelöltek első, vasárnapi televíziós vitáján. Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint a vitának nem volt egyértelmű győztese, de megerősítette a kancellárjelöltek aktuális népszerűségi sorrendjét, amelyben Olaf Scholz vezet Annalena Baerbock, a Zöldek és Armin Laschet, a Kereszténydemokrata Unió jelöltje előtt.
2021.08.30. 17:42

Német választás: a kormányból érkezhet a CDU veszte

Olaf Scholzot, a német nagykoalíció szociáldemokrata pénzügyminiszterét találta a legmeggyőzőbbnek a megkérdezettek többsége a szeptemberi választásra készülő kancellárjelöltek vasárnapi televíziós vitájában. Még két hasonló forduló következik.
2021.08.25. 19:40

Személyek csatája döntheti el a német parlamenti választást

A célegyenesbe forduló német választási kampány „meglepetéseként” értékeli a brüsszeli Politico, hogy a szavazói viselkedést láthatóan mind inkább a pártok által előtérbe tolt személyek teljesítménye, és nem a mögöttük álló pártok programja határozza meg.
2021.08.16. 07:30

Olaf Scholz újabb csavart hozhat a szeptemberi német választásban

Ha holnap kancellárválasztást tartanának Németországban, azt a szociáldemokrata pénzügyminiszter, Olaf Scholz 35 százalékkal nyerné, míg a kereszténydemokraták jelöltje, Armin Laschet legfeljebb 20 százalékot szerezne. De mivel szeptemberben pártokra fognak szavazni, Scholznak öt hete van, hogy a felé áradó bizalmat átvigye az egyelőre harmadik helyen álló pártjára (SPD).
2021.04.21. 20:43

Lehet, hogy mégis Armin Laschet a nyerő ember Németországban?

Miután eldőlt, hogy konzervatív oldalon a CDU-elnök Armin Laschet, zöldeknél a szintén párt (társ)elnök Annalena Baerbock lett a kancellárjelölt, továbbá, hogy a bajor Markus Söder visszalépett a versengéstől, az első jelentések jobboldali szakadásról és zöld felfutásról jövendöltek. Aztán árnyaltabb lett a kép.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018