eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
2021. február 1-jén közreadott kép a Google  amerikai informatikai óriáscég székházáról az egyesült államokbeli Mountain View-ban 2013. január 3-án. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök 2021. február 1-jén bejelentette, hogy Ausztráliában a Microsoft Bing keresőjét fogják használni, amennyiben a Google és a Facebook betartja fenyegetését és korlátozza a szolgáltatásait az ausztrál felhasználók számára. Az ausztrál kormány  médiapiacot szabályozó kódexének tervezete szerint a két amerikai vállalatnak a törvény hatályba lépését követően fizetnie kell a helyi sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért.
Nyitókép: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez

Gigaperrel nézhet szembe a Google

Három tucat amerikai állam és a főváros, Washington is beperelte a Google-t a versenyszabályok megsértése címén - közölte az amerikai média.

Sajtóhírek szerint a felperesek azt kifogásolják egy kaliforniai szövetségi bíróságon benyújtott keresetükben, ahogyan a Google az Android operációs rendszerrel ellátott okostelefonokon működteti az alkalmazásokat kínáló Play Áruházat.

A Google tiltja a Play Áruházban az általa kifogásolt tartalmú applikációk megjelenését, egyesektől megköveteli fizetési eszközeinek igénybe vételét, illetve a tartalmak és a szolgáltatások eladásából származó bevételeik után harminc százalékos bizományosi díjat szed be.

Az ilyen gyakorlat miatt a Google-t bírálatok érték az alkalmazások fejlesztői részéről, különösen az után, hogy a vállalat szeptemberben bejelentette, hogy szigorúbban fogja megkövetelni a szabályok betartását.

A Google applikációs áruházát jóval többen használják, mint az Amazon, a Samsung, a Huawei vagy más, ilyen profilú vállalatok hasonló szolgáltatásait.

Ez már a sokadik per az Alphabet tulajdonában lévő vállalat ellen az Egyesült Álamokban, illetve az Európai Bizottság is többször hatalmas büntetéseket szabott ki rá a trösztellenes szabályok megsértése, dominanciára törő magatartás, illetve piaci erőfölényével való visszaélés miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×