eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Friss hírek az Oroszországban eltűnt utasszállító repülőről

Eltűnt egy orosz légitársasághoz tartozó AN-26-os típusú utasszállító repülőgép 28 emberrel a fedélzetén az orosz távol-keleti Kamcsatka-félsziget felett - közölte kedden az ország katasztrófavédelmi minisztériuma. A mentőszolgálat szerint a repülőgép a tengerbe zuhanhatott, keresését sötétedésig folytatják.

A géppel, amely a régió fővárosából, Petropavlovszk-Kamcsatszkijból a félsziget északi részén 670 kilométerre fekvő Palana településre tartott, mintegy tíz kilométerre úti céljától, ereszkedés közben vesztette el a kapcsolatot a légiforgalmi irányítás - tette hozzá a tárca.

A tájékoztatás szerint helikopteres kutató- és mentőcsapatokat vezényeltek a térségbe. A Kamchatka Aviation Enterprise nevű légitársasághoz tartozó kéthajtóműves gép fedélzetén 22 utas és hattagú személyzet tartózkodott - derült ki a minisztérium közleményéből.

Értesülések szerint a gép utasai között volt egy építőipari vállalat helyi egységének vezérigazgatója. Korábban Tigil körzet hatóságai azt mondták a közszolgálati hírügynökségnek, hogy főként Palana lakosai voltak az eltűnt gép fedélzetén, mások között a település polgármestere, valamint a helyi közigazgatás három vezető beosztású tisztviselője.

A helyi meteorológiai szolgálat szerint a térségben a gép eltűnésekor felhős volt az időjárás, ennek ellenére a vízszintes látótávolság jó, és a szél is gyenge.

A katasztrófavédelem egy forrása azt mondta: előfordulhat, hogy hibáztak a gép pilótái a rossz látási körülmények között. A személyzet előzőleg nem számolt be semmilyen meghibásodásról.

A gépnek útja során végig a szárazföld fölött kellett repülnie, csak Palana előtt kellett kitérőt tennie a tenger fölé, hogy rá tudjon kanyarodni a leszállópályára.

Ez az AN-26-os 1982-ben állt forgalomba. Repülési engedélyt idén augusztus 30-áig kapott - derült ki elérhető információs forrásokból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×