eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Holland turisták az athéni Akropoliszon 2020. május 18-án. Görögországban a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítéseként újranyitották a látogatók előtt az Akropoliszt és az összes régészeti műemléket, a múzeumok azonban csak június 15-től nyithatják meg kapuikat.
Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Oresztisz Panajotu

Mit nem adnának Görögországban a magyar hőhullámért

Ők görögöt kapnak, az pedig akár 44 fokkal is járhat. A miénk csak megközelítette a 40-et.

Görögországban már tizedik napja tart a hőhullám, a hőmérséklet elérheti a 44 Celsius-fokot – közölte a helyi meteorológiai intézet.

A tájékoztatásból kiderült, hogy a legmagasabb hőmérséklet a görög szárazföldön, az ország középső részén lesz tapasztalható.

Az athéni városháza napközben légkondicionált közösségi helyiségeket bocsátott a legkiszolgáltatottabb csoportok, köztük a hajléktalanok számára. A görög fővárost beborító hőhullám miatt csütörtökön 13 és 17 óra között zárva tart az athéni Akropolisz, az ország egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága – számolt be a helyszín vezetősége.

A görög polgári védelem egész héten éberségre hívta fel a figyelmet, különösen az idősek és a gyermekek esetében, akiknek rendszeresen kell ivóvizet fogyasztaniuk, és kerülniük kell a napsütést. A szolgálat felhívta a figyelmet a több régióban fennálló magas tűzveszélyre. A tűzoltók az egész országban készenlétben állnak. Görögországban nyáron rendszeresen előfordulnak hőhullámok és erdőtüzek.

Harmincnégy évvel ezelőtt, 1987 júliusában mintegy 1500 ember halt meg a görög történelem egyik legsúlyosabb hőhullámában. A hőmérséklet akkoriban több napon keresztül 43 Celsius-fok körüli hőmérsékletet mutatott Athénben, annak idején kevés lakóházban volt légkondicionáló.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×