INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

japán

előre hozott választás

szuga josihide

olimpia

koronavírus

Szuga Josihide japán miniszterelnök vizet kortyol, mielőtt képviselői kérdésekre válaszol a parlament alsóházának 2021. január 20-i ülésén Tokióban. Az ülés központi témái a koronavírus-járvány elleni védekezésre irányuló kormányintézkedések és a vírus világjárványa miatt 2020-ról 2021-re halasztott tokiói nyári olimpia voltak.

Ahogy vége az olimpiának, Japán megnyomja a "reset" gombot

Infostart / MTI

Előre hozott választás jöhet az idei olimpia fogadóországában.

Szuga Josihide japán miniszterelnök valószínűleg előre hozott választásokat fog kezdeményezni a tokiói nyári olimpia játékok befejeződése után, előtte pedig gazdaságélénkítő csomagot fog bemutatni - jelentette csütörtökön az Aszahi Simbun című japán lap.

A lap forrásai szerint a miniszterelnök megegyezett koalíciós partnerével, hogy a tavaszi parlamenti ülésszak június 16-i zárását követően nem hosszabbítják meg az ülésszakot. Ez azt jelenti, hogy a kormány nem készít pótköltségvetést, hanem a jelenlegi büdzsében rendelkezésre álló mintegy 4 trillió jen tartalékot veti be a koronavírus-járvány okozta gazdasági következmények mérséklésére.

"Teljesen nyilvánvaló, hogy pótköltségvetésre van szükség, de véget ér az ülésszak, és már nem lesz idő elfogadni" - mondta a Reuters hírügynökségnek Nisida Sodzsi, a kormánypárt egyik parlamenti képviselője.

Szuga kijelentette, hogy a kormány a vírus elleni küzdelemre koncentrál,

az olimpiai játékokat pedig szigorú egészségügyi előírások betartásával igenis megtartják.

A japán közvélemény túlnyomó többsége a játékok újabb halasztását vagy lemondását támogatná. Az Aszahi Simbun azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy a miniszterelnök a paralimpiai játékok szeptember 5-i záróünnepsége után oszlatja fel a parlamentet és kezdeményezi előre hozott választások megtartását.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018