eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: FOX2/YouTube

Ismét rendőri nyakra térdelés vezethetett halálhoz az Egyesült Államokban

Meghalt egy 30 éves, mentális problémákkal küzdő férfi, miután az ellene intézkedő rendőrök öt percen keresztül térdeltek tarkóján a kaliforniai Antiochiában.

Angelo Quinto szorongástól, depressziótól és paranoiától szenvedett az elmúlt hónapokban. Testvére, Isabella Collins december 23-án maga hívta ki a rendőröket a házukba, mert attól tartott, hogy a férfi bántani fogja anyjukat – idézte a CNN John L. Burris ügyvédet, aki a család megbízásából indított pert Quinto halála miatt.

A 24.hu azt írja, a kereset szerint Quinto anyja pár perce már a karjaiban tartotta a fiát, aki kezdett megnyugodni, ám amikor az antiochiai rendőrség két tisztje megérkezett, nem is próbálták megérteni a helyzetet, ehelyett azonnal megragadták és kitépték az anyja karjaiból. Quinto

a kényszerintézkedés következtében elvesztette eszméletét, egy helyi kórházba szállították, ahol három nappal később halottnak nyilvánították.

Maria Quinto-Collins, a férfi édesanyja mobiltelefonjával rögzítette az eset egy részét. „Mi történt?” – kérdezte lélegzet-visszafojtva, amikor azt látta, hogy a fia arccal földnek, mozdulatlanul fekszik, majd amikor a rendőrök megfordították, véres volt az arca.

Az ügyvéd úgy tudja, a rendőrök nem viseltek testkamerát, és a helyi rendőrség a Quinto halála óta eltelt közel két hónap alatt sem adott tájékoztatást az ügyről. Az ügyvéd szerint a rendőrök már megbilincselték Angelót, de nem hagyták abba a fiatalember bántalmazását, és megmagyarázhatatlan módon

a „George Floyd technikát alkalmazták” rajta, hiába kérte őket, hogy ne öljék meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×