INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

egyesült államok

mentális betegség

rendőri intézkedés

térdelés

halál

Ismét rendőri nyakra térdelés vezethetett halálhoz az Egyesült Államokban

Ismét rendőri nyakra térdelés vezethetett halálhoz az Egyesült Államokban

Infostart

Meghalt egy 30 éves, mentális problémákkal küzdő férfi, miután az ellene intézkedő rendőrök öt percen keresztül térdeltek tarkóján a kaliforniai Antiochiában.

Angelo Quinto szorongástól, depressziótól és paranoiától szenvedett az elmúlt hónapokban. Testvére, Isabella Collins december 23-án maga hívta ki a rendőröket a házukba, mert attól tartott, hogy a férfi bántani fogja anyjukat – idézte a CNN John L. Burris ügyvédet, aki a család megbízásából indított pert Quinto halála miatt.

A 24.hu azt írja, a kereset szerint Quinto anyja pár perce már a karjaiban tartotta a fiát, aki kezdett megnyugodni, ám amikor az antiochiai rendőrség két tisztje megérkezett, nem is próbálták megérteni a helyzetet, ehelyett azonnal megragadták és kitépték az anyja karjaiból. Quinto

a kényszerintézkedés következtében elvesztette eszméletét, egy helyi kórházba szállították, ahol három nappal később halottnak nyilvánították.

Maria Quinto-Collins, a férfi édesanyja mobiltelefonjával rögzítette az eset egy részét. „Mi történt?” – kérdezte lélegzet-visszafojtva, amikor azt látta, hogy a fia arccal földnek, mozdulatlanul fekszik, majd amikor a rendőrök megfordították, véres volt az arca.

Az ügyvéd úgy tudja, a rendőrök nem viseltek testkamerát, és a helyi rendőrség a Quinto halála óta eltelt közel két hónap alatt sem adott tájékoztatást az ügyről. Az ügyvéd szerint a rendőrök már megbilincselték Angelót, de nem hagyták abba a fiatalember bántalmazását, és megmagyarázhatatlan módon

a „George Floyd technikát alkalmazták” rajta, hiába kérte őket, hogy ne öljék meg.

Nyitókép: FOX2/YouTube
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018