eur:
393.02
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Koronavírusteszt végzése közben mintát készülnek cseppenteni az antigén gyorsteszt paneljére a Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Főosztálya dolgozóinak koronavírus-szűrésén a VIII. kerületi Fiumei úton 2020. december 8-án. a Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Főosztálya dolgozójától az intézményben, a VIII. kerületi Fiumei úton 2020. december 8-án. A területi közigazgatásban dolgozók koronavírus-tesztelésével folytatódott az országos célzott csoportos tesztelés, amelyben felhasználják a bölcsődék, óvodák, nevelési és oktatási intézmények és szociális otthonok kéthetes tesztelése során szerzett tapasztalatokat. A kormány november 20-án indított átfogó, országos célzott csoportos tesztelést, hogy felmérje a fertőzöttek arányát azokban a hivatásokban, amelyekben a dolgozók jellemzően sok állampolgárral vannak kapcsolatban munkájuk során, illetve a vírus szempontjából veszélyeztetett csoportokat látnak el.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Több millió gyorstesztet kapnak az iskolák Ausztriában

Az iskolák újranyitásának érdekében döntöttek így.

Ötmillió koronavírus-gyorstesztet bocsátanak az iskolák rendelkezésére január 18-tól Ausztriában annak érdekében, hogy megfékezzék a kórokozó terjedését, miután a távoktatás után a tanulók ismét visszatérnek a tantermekbe - jelentette be Heinz Fassmann osztrák oktatásügyi miniszter.

A rendszeres tesztelés a megfelelő stratégia azokban a nehéz hónapokban, amíg a társadalom teljes átoltottsága meg nem valósul - mondta a miniszter, hozzátéve, hogy az intézkedésnek köszönhetően a tanulók és a pedagógusok önkéntes alapon hetente egyszer teszteltethetik magukat.

Ausztriában a legtöbb iskolában távoktatást rendeltek el január 7. és 15. között. A miniszter szavai szerint egyelőre még nem tudni pontosan, hogy mikor nyithatják meg újra az iskolákat.

A fiatalabb gyerekeket a szülők tesztelhetik majd otthon, a nagyobbakon az iskolában végzik el a vizsgálatot, amelynek eredménye 15 percen belül látható.

Bizonyára lesznek szülők, akik ehhez nem járulnak majd hozzá

- mondta Fassmann újságírók előtt. Mégis ez egy lehetőség arra, hogy újranyithassuk és képesek maradjunk nyitva is tartani az iskolákat - tette hozzá.

Ausztriában a pedagógusok várhatóan február végétől kaphatják meg a koronavírus elleni oltást.

A pandémia kezdete óta Ausztriában 379 071 fertőzöttet jegyeztek fel, és 6687 ember halálát hozzák összefüggésbe a koronavírus okozta szövődményekkel. Az országban január 24-éig tart majd a járvány miatt - már harmadik alkalommal - elrendelt teljes zárlat, de sajtóhírek szerint az iskolákba már január 18-án visszatérhetnek a tanulók.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×