eur:
393.14
usd:
367.36
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Mohamed bin Szalmán szaúd-arábiai trónörökös herceg egy rijádi nemzetközi befektetési  konferencián 2018. október 23-án. A konferencia az első jelentős nemzetközi esemény Szaúd-Arábiában azóta, hogy október 2-án a királyság isztambuli főkonzulátusán megölték Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságírót.
Nyitókép: MTI/AP/Amr Nabil

Mohamed bin Szalmán trónörökös a kamerák kereszttüzében adatta be az oltást

Ő volt az első Szaúd-Arábiában, ahol szintén a Pfizer vakcináját alkalmazzák elsőként.

Mohamed bin Szalmán elsőként adatta be magának pénteken a koronavírus elleni vakcinát Szaúd-Arábiában.

A 35 éves trónörököst tartják az ország tulajdonképpeni "erős emberének".

Az SPA helyi hírügynökség Twitteren tett közzé videót az eseményről, közölve, hogy a trónörökös immunizálása részét képezi az egészségügyi minisztérium által kidolgozott országos oltási tervnek, amelynek keretében a lakosság mintegy 70 százalékának akarják beadni a vakcinát a jövő év végéig. Az oltóanyagot ingyenesen biztosítják a királyság állampolgárainak és tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi lakosainak.

A szunnita királyság december közepén engedélyeztette az új típusú koronavírus ellen a Pfizer és a BioNTech vállalatok által közösen kifejlesztett vakcinát.

A 34 milliós országban a járvány kezdete óta 361 903 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván, és 6168 a kór halálos áldozatainak száma.

Világszerte több vezető politikus is megkapta már a vakcinát, hogy ezzel meggyőzze a helyi közvéleményt annak biztonságosságáról, így például a 78 éves Joe Biden megválasztott amerikai elnök, a 71 éves Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, a 45 éves Ana Brnabic szerb kormányfő.

A 66 éves Andrej Babis cseh miniszterelnök vasárnap, az oltási kampány megindultával készül beadatni magának a vakcinát.

A 34 éves Sebastian Kurz osztrák kancellár, valamint a 49 éves Justin Trudeau kanadai miniszterelnök viszont úgy döntött, hogy akkor oltatja be magát, amikor a saját korcsoportja kerül sorra a nemzeti kampány során.

"Nem tartozunk a 80 év felettiek csoportjába" - válaszolta Kurz arra az újságírói kérdésre, hogy az osztrák kabinet tagjai miért nem kapták még meg a vakcinát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×