eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét fogadja Boris Johnson brit miniszterelnök a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2020. január 8-án.
Nyitókép: Simon Dawson

Ezt már szinte lehetetlen követni: mégis folytatódnak a brexittárgyalások

Kevesebb mint egy nappal azután, hogy az EU főtárgyalója és a brit kormány képviselője kvázi egymásra csapták az ajtót, mondván, kulcskérdésekben vannak áthidalhatatlan ellentétek a kereskedelmi kapcsolatok rendezéséről, a brit miniszterelnök és az EB elnöke bejelentette a péntekiek ellenkezőjét.

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó, a jelentős nézetkülönbségek miatt felfüggesztett tárgyalások folytatásáról állapodott meg szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Michel Barnier, az Európai Bizottság tárgyalóküldöttségének vezetője stábjával együtt egy hete érkezett Brüsszelből Londonba, és a két delegáció azóta szinte folyamatosan tárgyalt.

Barnier és a brit kormány küldöttségvezetője, David Frost azonban péntek este közös nyilatkozatot adott ki, amely szerint egyheti intenzív tárgyalássorozat után sem jöttek létre a megállapodás feltételei, mivel változatlanul jelentősek a nézetkülönbségek a legvitatottabb területeken.

Ezért a tárgyalásokat a két küldöttségvezető felfüggesztette, és tájékoztatta feletteseit a kialakult helyzetről.

Johnson és von der Leyen szombaton csaknem két órán át tárgyalt telefonon,

és a Downing Street esti közleménye szerint megállapodtak arról, hogy jóllehet változatlanul súlyosak a nézetkülönbségek több területen, a megbeszélések vasárnap Brüsszelben újraindulnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×