INFORÁDIÓ 
2021. január 21. csütörtök
Ágnes

kolumbia

gyilkosság

jogvédő

Barranquilla, 2017. április 3.A kolumbiai kábítószer-ellenes ügynökség által közreadott kép kokaint tartalmazó csomagokról az észak-kolumbiai Atlántico megye székhelyén, Barranquilla kikötővárosban 2017. április 2-án. A kábítószert a legnagyobb kolumbiai bűnszervezet, a Clan del Golfo Spanyolországba készült csempészni egy hajórakomány fémhulladék alatt. A 6,2 tonna lefoglalt kokain feketepiaci értéke mintegy 60 milliárd forint. (MTI/EPA/Kolumbiai kábítószer-ellenes ügynökség)

Kolumbiában folyamatos a jogvédők lemészárlása

Infostart / MTI

Legalább 40 jogvédőt öltek meg Kolumbiában júliustól és szeptemberig – derül ki a Somos Defensores (Jogvédők vagyunk) nevű nem kormányzati ernyőszervezet által bemutatott tanulmányból.

A jelentés szerint az említett időszakban 184 erőszakcselekményt jegyzett fel 182 jogvédővel szemben, ami csaknem teljesen megfelel a tavalyi évnek ugyanebben az időszakában regisztrált 183 ilyen esetnek.

A 182 sértett személy közül 88 ismeretlen elkövetőktől (48 százalék), 54 félkatonai csoportoktól (30 százalék), 20 a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű egykori gerillaszervezet – a kormánnyal korábban aláírt békemegállapodás ellen lázadó – másként gondolkodóitól, 11 a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) nevű gerillaszervezet harcosaitól, 8 rendvédelmi szervektől, egy pedig az ügyészségtől szenvedett el valamilyen formában agressziót.

A szervezet az említett időszakban 121 fenyegetést, 17 merényletet, öt eltűnést és egy bírósági ügyet jegyzett fel.

A Somos Defensores az év első kilenc hónapjában 135 gyilkosságot jegyzett fel. "A gyilkosságokat illetően jelentős, 54 százalékos növekedés látható, 14-el több mint 2019-nek ugyanebben az időszakában. Szintén aggasztó a merényletek száma, amely 113 százalékos növekedést mutat" - részletezte a szervezet.

Nyitókép: MTI/EPA/Kolumbiai kábítószer-ellenes ügynökség
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018