eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Charles Michel belga miniszterelnök érkezik az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napi ülésére 2019. október 18-án. A tárgyalások középpontjában a Nagy-Britannia uniós tagsága megszűnéséről előző nap született megállapodás áll.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Az Európai Tanács elnöke még az idén megállapodna a britekkel

Charles Michel szerint viszont nem szabad minden áron megegyezni az Egyesült Királysággal. Úgy véli, erősíteni kell az együttműködést az unióban a koronavírus visszaszorítása érdekében és a klímavédelemben még ebben az évben dönteni kell a 2030-as célok tekintetében.

Michel: az EU megállapodást akar Nagy Britanniával, de nem minden áron

Az Európai Unió még az év vége előtt kereskedelmi megállapodást akar kötni az Egyesült Királysággal, de nem minden áron – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőinek kétnaposra tervezett tanácskozására érkezve.

Michel rövid nyilatkozatában kiemelte, az unió készen áll a tárgyalások folytatására, amelyek folyamán meg akarja védeni a piaci részvétel egyenlő versenyfeltételeit, valamint egyetértésére törekszik egyebek mellett a környezetvédelem, a foglalkoztatás és az állami támogatás területein.

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben azt mondta, előrelépést kell tenni a tagállamok közötti együttműködés és az európai szintű koordináció erősítése terén a vírus terjedésének visszaszorítása érdekében. A klímavédelmet illetően arról beszélt, hogy

a tagországoknak az év végéig döntést kell hozniuk a 2030-ra kitűzött célokat illetően.

Reményét fejezte ki, hogy a csütörtökön kezdődő tanácskozás alkalmat biztosít azon részletek meghatározásához, amelyek lehetővé teszik a decemberi megállapodás elfogadását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×