eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Családi tragédia: öt halott kisgyermeket találtak egy lakásban Németországban

A rendőrség bűncselekményből indul ki, amelynek elkövetésével a 27 éves anyát gyanúsítják, aki tette után öngyilkos akart lenni.

A wuppertali rendőrség szerint a lakásban egy-egy 8, 6, 3, 2, illetve egyéves gyermek holttestét találták meg.

Herbert Reul észak-rajna-vesztfáliai tartományi belügyminiszter közölte: anyjuk egy vonat elé vetette magát, de súlyos sérülésekkel túlélte az öngyilkossági kísérletet. A nővel volt 11 éves hatodik gyermeke is, neki nem esett bántódása. A kisfiút rokonainál helyezték el.

A német állampolgárságú nőt kórházba szállították.

A rendőrséget a gyerekek nagymamája riasztotta. A többlakásos lakóház térségét széles körben lezárták, a környéken több rendőr- és mentőautót lehetett látni.

"Bűncselekményből indulunk ki, és kikérdezzük majd ezzel kapcsolatban az anyát, de jelen pillanatban még nincs olyan állapotban" - közölte Stefan Weiand, a solingeni rendőrség szóvivője. "Még nem tudjuk pontosan, hogy mi, mikor és miért történt, csak azt, hogy ez egy nagyon tragikus helyzet" - tette hozzá. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott a gyermekek halálának okairól.

"Mély szomorúsággal tölt el a solingeni családi dráma, és jelenleg gondolataimmal és imáimmal az öt kisgyerekkel vagyok, akiket ilyen szörnyű korán kiragadtak az életből" - közölte Reul Düsseldorfban.

Tim Kurzbach solingeni főpolgármester késő délután ellátogatott a tragédia helyszínére, és láthatóan megdöbbenten távozott onnan. Solingen számára nagyon szomorú ez a nap - jelentette ki a helyszínen lévő újságíróknak.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×