eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A koronavírus-járvány miatt arcpajzsot viselő Joseph James DeAngelo vádlottat (k) kerekesszékben tolják be a sacramentói megyei bíróság  tárgyalótermébe a kaliforniai állambeli Sacramento városban 2020. június 30-án. A 74 éves DeAngelo egy vádalku keretében beismerte a bíróságon, hogy ő a tettese annak a tizenhárom gyilkosságnak, mintegy ötven nemi erőszaknak és több mint száz betörésnek, amelyet Sacramentóban és környékén, San Franciscóban és Dél-Kaliforniában követtek el 1976 és 1986 között.
Nyitókép: MTI/AP/Rich Pedroncelli

Minden vádpontban bűnösnek vallotta magát egy hírhedt sorozatgyilkos

A korábban rendőrként dolgozó férfira a vádalku keretében tényleges életfogytiglani börtönbüntetést szabnak ki, azonban mentesül az esetleges halálbüntetéstől.

Minden vádpontban bűnösnek vallotta magát egy hírhedt sorozatgyilkos Kaliforniában, akit több mint negyven év bujkálás után tartóztattak le 2018-ban. A 74 éves Joseph James DeAngelo egy vádalku keretében beismerte a bíróságon, hogy ő a tettese annak a tizenhárom gyilkosságnak, mintegy ötven nemi erőszaknak és több mint száz betörésnek, amelyet Sacramentóban és környékén, San Franciscóban és Dél-Kaliforniában követtek el 1976 és 1986 között.

Az évtizedeken keresztül felderítetlen bűnügy elkövetőjét a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyilvántartásaiban és a sajtóban "éjszakai gyilkos", valamint "Golden State-i gyilkos" néven tartották számon. Golden State Kalifornia beceneve, jelentése az Arany Állam.

Sacramento, 2020. június 30.
A 2018. április 27-én készült és 2020. június 30-án közreadott képen vádat emelnek Joseph James DeAngelo ellen a sacramentói megyei bíróságon a kaliforniai állambeli Sacramento városban. 2020. június 30-án a 74 éves DeAngelo egy vádalku keretében beismerte a bíróságon, hogy ő a tettese annak a tizenhárom gyilkosságnak, mintegy ötven nemi erőszaknak és több mint száz betörésnek, amelyet Sacramentóban és környékén, San Franciscóban és Dél-Kaliforniában követtek el 1976 és 1986 között.
MTI/AP/Rich Pedroncelli
Joseph James DeAngelo 2018. április 27-én, amikor vádat emelnek ellene a sacramentói megyei bíróságon a kaliforniai állambeli Sacramento városban. MTI/AP/Rich Pedroncelli

A korábban rendőrként dolgozó férfira a vádalku keretében tényleges életfogytiglani börtönbüntetést szabnak ki, azonban mentesül az esetleges halálbüntetéstől.

Az ügyészség hangsúlyozta: ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy az idősödő áldozatok és hozzátartozóik még lássák, ahogyan igazságot szolgáltatnak az ügyükben, a büntetőeljárás ugyanis akár még tíz évig is elhúzódhatna.

A hét órán keresztül tartó meghallgatást DeAngelo kifejezéstelen arccal ülte végig egy kerekesszékben, a bíró által feltett kérdésekre elhaló hangon, igennel és nemmel válaszolt.

A férfi megtalálásában családfakutató portálokon található genetikai információk segítettek a rendőröknek, akik azokat a családfákat követték, amelyeknél genetikai hasonlóságot találtak a gyilkoséval. Egy rokon DNS-e alapján, valamint DeAngelo életkora és a támadás helyéhez közeli lakcíme miatt kezdtek gyanakodni a férfira.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×