eur:
393.68
usd:
369.16
bux:
65744.53
2024. április 23. kedd Béla
Volodimir Zelenszkij államfő szavaz felesége, Olena Zelenszka társaságában az előrehozott ukrán parlamenti választáson Kijevben 2019. július 21-én. Zelenszkij május 20-i beiktatatása után jelentette be, hogy feloszlatja a törvényhozást és rendkívüli választást ír ki.
Nyitókép: MTI/AP/Jevgenyij Maloletka

Az ukrán elnök csak el akarta, felesége el is kapta a koronavírust

A hírt maga Olena Zelenszka hozta nyilvánosságra pénteken közösségi portálokon.

Pozitív lett koronavírusra Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségének laboratóriumi tesztje.

"Jól érzem magam, de járóbeteg-kezelésben vagyok, elszigetelve a többi családtagomtól, hogy ne veszélyeztessem őket" - írta az Instagramon az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint.

Közölte, hogy férje, az ukrán elnök és két gyermekük koronavírus-tesztje negatív lett.

Az elnöki iroda közleményében megerősítette, hogy

Olena Zelenszka jól van és jelenleg nincsenek tünetei.

Egyelőre nem tudni, hogy hol és mikor fertőződött meg, ez ügyben járványügyi vizsgálatot folytatnak, és mindenkit, aki kapcsolatba került vele, értesítenek a lehetőségéről annak, hogy megfertőződhettek.

A hivatal kiemelte, hogy az államfő felesége minden hivatalos eseményen és otthonában is betartotta a karanténra vonatkozó szabályokat és az egészségügyi minisztériumnak a fertőzés elleni védekezésre vonatkozó ajánlásait, továbbá a biztonsági protokollnak megfelelően rendszeresen tesztelték koronavírusra. A június elején elvégzett tesztjének eredménye még negatív volt.

Korábban a Politico alapján a 24.hu írt arról, hogy Volodimir Zelenszkij egy interjúban arról beszélt, komolyan fontolgatta, hogy szándékosan elkapja a koronavírust.

Arra a kérdésre, hogy félt-e, hogy elkapja a fertőzést, Zelenszkij azt válaszolta, pont ellenkezőleg, át akarta vészelni a betegséget. Stábjának is felvetette a lehetőséget, hogy megbetegszik, izolálják, majd „kifekszi” az egészet. Így szerinte az emberek megértették volna, hogy egy bizonyos szintig ugyan ijesztő a vírus, hiszen megbetegedhetnek, rosszul érezhetik magukat, de úgy véli, ha ő maga is átélte volna, akkor az ukránok megértették volna, hogy nem a pestisről van szó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×