eur:
395.3
usd:
371.06
bux:
65157.06
2024. április 19. péntek Emma
A Pakistan International Airlines később szerencsétlenül járt gépe az első leszállási kísérlet után. A hajtóműveken jól látszanak a sérülések, amelyek a behúzott futóművekkel való landolás miatt keletkeztek.
Nyitókép: Twitter

Hatósági bejelentés: behúzott kerekekkel, a hajtóműveire szállt le pakisztáni gép

Háromszor is érintette így a futópályát a Pakistan International Airlines egy hete tragikus kimenetelű balesetet szenvedett Airbus A320-asa.

A pakisztáni polgári repülési miniszter is megerősítette, hogy a légitársaság érintett gépe az első leszállási kísérletnél behúzott futóművekkel, háromszor érintette a hajtóműveivel a futópályát, mielőtt átstartolt volna, vagyis újra a levegőbe emelkedett egy kör megtételéhez és a landolás újbóli megkísérléséhez.

Habár a futóművek kiengedése nélkül kísérelt meg a pilóta leszállni, Ghulam Sarwar Khan pakisztáni polgári repülési miniszter a Reuters szerint azt mondta, a gépet vezető pilóta nem közölte a légiforgalmi irányítással, hogy problémája lenne a futóművek kiengedésével – írta az airportal.hu.

A sikertelen leszállást és az újraemelkedést követően viszont a pilóta azt mondta, nehezen tudja tartani a magasságot, majd jelentette, hogy az A320-as mindkét hajtóműve leállt.

A vizsgálatot végző hatóságok feladata lesz kideríteni, hogy a hajtóművek a futópályának ütődés következtében álltak-e le, és hogy először miért szálltak le a pilóták a futóművek kiengedése nélkül.

A süllyedési profilból a szakértők arra következtetnek, hogy a gép meredekebben és gyorsabban süllyedt az előírtakhoz képest.

A baleset további részletei a fedélzeti adatrögzítők vizsgálata után ismerhetők majd meg. A gép egyik fekete doboza (a repülési paramétereket és a berendezések állapotát rögzítő) már a katasztrófa másnapján meglett, míg a másikat (a pilótafülkében zajló kommunikációt és a rendszerek jelzőhangjait rögzítő készüléket) csütörtökön találták meg.

  • A pakisztáni légitársaság Lahorból Karacsiba tartó Airbus A320-as típusú repülőgépe leszállás előtt zuhant le Karacsi repülőterének közelében múlt pénteken.
  • A gépen 91 utas és a nyolcfős legénység tartózkodott, a szerencsétlenséget ketten élték túl.
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×