INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

pakisztán

repülőszerencsétlenség

repülés

légi közlekedés

A Pakistan International Airlines később szerencsétlenül járt gépe az első leszállási kísérlet után. A hajtóműveken jól látszanak a sérülések, amelyek a behúzott futóművekkel való landolás miatt keletkeztek.

Hatósági bejelentés: behúzott kerekekkel, a hajtóműveire szállt le pakisztáni gép

Infostart

Háromszor is érintette így a futópályát a Pakistan International Airlines egy hete tragikus kimenetelű balesetet szenvedett Airbus A320-asa.

A pakisztáni polgári repülési miniszter is megerősítette, hogy a légitársaság érintett gépe az első leszállási kísérletnél behúzott futóművekkel, háromszor érintette a hajtóműveivel a futópályát, mielőtt átstartolt volna, vagyis újra a levegőbe emelkedett egy kör megtételéhez és a landolás újbóli megkísérléséhez.

Habár a futóművek kiengedése nélkül kísérelt meg a pilóta leszállni, Ghulam Sarwar Khan pakisztáni polgári repülési miniszter a Reuters szerint azt mondta, a gépet vezető pilóta nem közölte a légiforgalmi irányítással, hogy problémája lenne a futóművek kiengedésével – írta az airportal.hu.

A sikertelen leszállást és az újraemelkedést követően viszont a pilóta azt mondta, nehezen tudja tartani a magasságot, majd jelentette, hogy az A320-as mindkét hajtóműve leállt.

A vizsgálatot végző hatóságok feladata lesz kideríteni, hogy a hajtóművek a futópályának ütődés következtében álltak-e le, és hogy először miért szálltak le a pilóták a futóművek kiengedése nélkül.

A süllyedési profilból a szakértők arra következtetnek, hogy a gép meredekebben és gyorsabban süllyedt az előírtakhoz képest.

A baleset további részletei a fedélzeti adatrögzítők vizsgálata után ismerhetők majd meg. A gép egyik fekete doboza (a repülési paramétereket és a berendezések állapotát rögzítő) már a katasztrófa másnapján meglett, míg a másikat (a pilótafülkében zajló kommunikációt és a rendszerek jelzőhangjait rögzítő készüléket) csütörtökön találták meg.

  • A pakisztáni légitársaság Lahorból Karacsiba tartó Airbus A320-as típusú repülőgépe leszállás előtt zuhant le Karacsi repülőterének közelében múlt pénteken.
  • A gépen 91 utas és a nyolcfős legénység tartózkodott, a szerencsétlenséget ketten élték túl.

Nyitókép: Twitter
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018