eur:
394.31
usd:
370.31
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Gumicsizmákat fertőtlenítenek az önkéntes tűzoltók a koronavírussal fertőzött személyekkel kapcsolatba került tűzoltók védőöltözeteinek tisztítására és fertőtlenítésére kijelölt helyiségben a belgiumi Charleroi tűzoltóságán 2020. április 15-én. Belgiumban töretlen a koronavírus- járvány terjedése, huszonnégy óra leforgása alatt a nyilvántartott fertőzöttek száma 2454-gyel 33 573-ra nőtt, a járványban 4400-en veszítették életüket.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Háromszor annyi a halott Belgiumban, mint a fertőzött Magyarországon

A hazánknál alig népesebb németalföldi országban akár a tízezret is elérheti a koronavírus halálos áldozatainak száma.

Belgiumban a hétvége folyamán átlépte a kilencezret az új koronavírus-járványban elhunytak száma - jelentette vasárnap a helyi sajtó.

Huszonnégy óra leforgása alatt 46 ember vesztette életét a vírus okozta fertőzésben, 24-en közülük idősek otthonában. Az utóbbi napok növekvő tendenciája után ismét csökkenőben a kórházi felvételek száma: míg az elmúlt hét második felében átlagosan 80 embert utaltak be egészségügyi intézményekbe, addig a hétvégén csak 60-at. A vírus terjedése is lassulóban van, egy nap alatt 291 volt az új fertőzöttek száma, a 11,5 millió lakosú országban több mint 55 ezer esetet tartanak számon.

A szomszédos Hollandiában a múlt heti hirtelen csökkenés után enyhén emelkedett a járvány okozta betegség miatt intenzív ápolásra szorulók száma. A közegészségügyi hatóság vasárnapi statisztikái szerint 12 ember halt bele a koronavírus-fertőzésbe, az országban 5680 a kór áldozatainak száma. Újabb 125 embernél mutatták ki a fertőzést, így a 17,5 millió lélekszámú Hollandiában közel 44 ezer az azonosított esetek száma.

Luxemburgban ismét növekedett az elhalálozások száma. Míg az elmúlt héten csupán egy halálos áldozata volt a kórnak, a hét végén már három. Az újabb fertőzéses esetek száma 15-tel nőtt, így már csaknem négyezer azonosított fertőzött van a valamivel több mint félmillió lakosú nagyhercegségben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×