INFORÁDIÓ 
2021. január 20. szerda
Fábián, Sebestyén

vatikán

róma

olaszország

nyomozás

Nem nyomoznak tovább a rejtélyes vatikáni ügyben

Infostart / MTI

Hivatalosan lezárták Emanuela Orlandi, a 36 éve eltűnt római lány ügyét. Több ezer csontot vizsgáltak meg törvényszéki orvosszakértők a vatikáni temetőben, de nem bukkantak semmilyen új nyomra a vatikáni alkalmazott lánya ügyében.

A 15 éves lányt 1983. június 22-én látták utoljára, amikor távozott egy zeneóráról. Titokzatos eltűnése évtizedek óta rejtély. Az elmúlt évben azonban névtelen tippet kapott Emanuela családja, mely szerint a holttestet Vatikánváros falain belül, a teuton kollégium temetőjében temették el.

Mivel az Orlandi-ügy a legvadabb, főleg a Vatikánnal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket táplálta, Ferenc pápa személyesen adott engedélyt adott az 1836-ban elhunyt Sophie von Hohenlohe és az 1840-ben elhalálozott Charlotte Friederike zu Mecklenburg hercegnők sírjának felnyitására 2019 júliusában. A Vatikán megnyitotta a földalatti sírkamrákat és bűnügyi szakértőket is bevont a nyomozásba.

A névtelen levél azt állította, hogy a holttestet ott kell keresni, ahol a Sophie hercegnő sírját díszítő márvány angyal mutatja. A biztonság kedvéért nemcsak Sophie sírját bontották meg, hanem a közvetlenül mellette fekvőt is.

Az azokban talált maradványok azonban Emanuela eltűnéséhez képest sokkal régebben kerültek oda, a tudósok csak olyan csontokra bukkantak, amelyek a 19. századból vagy még korábbról származnak.

Az eredmények alapján a Vatikán ügyészei a nyomozás lezárását kérték, és ezt a kérést a törvényszéki bíró csütörtökön elfogadta.

A Vatikán közleményében teljes együttműködéséről biztosította Emanuela családját. Kifejtette, hogy a nyomozás hivatalos lezárása révén az Orlandi-család engedélyt kaphat arra, hogy saját vizsgálatokat végeztessenek el a csonttöredékeken. Az Orlandi-rejtélyben eddig az összes nyom hamisnak bizonyult.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018