eur:
394.14
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Forrás: Pexels,com

Van még néhány ország, amely kitart a vírussal szemben

Miközben világszerte már csaknem 3 millióan fertőződtek meg a hivatalos adatok szerint, akad pár ország, amit még nem ért el a koronavírus. Vagy legalábbis eddig nem jelentettek egyetlen beteget sem.

A szerencsések jellemzően kisebb csendes-óceáni szigetországok, de akad köztük olyan ország is, ahol feltehetően tagadással sikerült elérni a vírusmentességet – írja a Portfolio.hu, amely a The Telegraph által összegyűjtött listát ismerteti.

Comore-szigetek

A kelet-afrikai szigeten nincs ismert koronavírusos eset, ami egyrészt köszönhető annak, hogy minden nemzetközi járatot leállítottak, másrészt korábban sem volt felkapott turistacélpont, annak ellenére, hogy gyönyörű strandjai vannak és kiválóak a búvárkodási lehetőségek.

Észak-Korea

Hivatalosan nincs koronavírusos fertőzött a kommunista országban, de tekintve, hogy milyen szoros kapcsolatot ápol Kínával, ez nehezen hihető.

Kiribati

A Csendes-Óceán közepén található szigetet nem könnyű megközelíteni és nem is egy frekventált turistaparadicsom, a búvárok körében népszerű inkább. A járvány elkerülése érdekében szigorú óvintézkedéseket hozott az ország, megtiltotta a belépést azoknak, akik olyan országból jönnek vagy olyan országban szállnak át, ahol volt koronavírusos fertőzött a megelőző 14 napban.

Lesotho

Comore-szigetek mellett Lesotho a másik afrikai ország, ahol hivatalosan még nem a koronavírus. Mivel azonban azt teljesen körülölelő Dél-Afrikai Köztársaságban már javában tombol a járvány, elég valószínűtlen, hogy nem érte még el a monarchiát is a vírus. Ugyanakkor Lesothóban momentán gyilkossággal gyanúsítják a miniszterelnököt, így vélhetően kevesebb figyelmet kap a Covid-19.

Marshall-szigetek

Kiribatihoz hasonlóan nehezen megközelíthető az óceániai sziget, ráadásul a helyi hatóságok szigorú megelőző intézkedéseket hoztak.

Mikronéziai Szövetségi Államok

607 szigetet foglal magában a szigetcsoport, 1678 mérföld hosszan a Csendes-Óceánon és eddig még nem jelentett koronavírusos esetet. Vélemények szerint, egyes szigetek közösségeinek még csak sejtése sincs valószínűleg a globális járványról.

Nauru

A Csendes-óceán nyugati részén fekvő szigetállamot évente mindössze 200 turista látogatja, a sziget lakossága pedig 15 ezer fő. Mindezek fényében nem meglepő, hogy elkerülte eddig az országot a vírus. Mindemellett jelenleg nem léphet be az országba az, aki a megelőző 21 napban járt Kínában, Hongkongban, Makaóban, Iránban, Olaszországban, Dél-Koreában, Európában, az Egyesült Államokban, vagy Ázsia bármely országában (Tajvan kivételével), mindenki más, akik külföldről érkezik, 14 napos otthoni karanténba kerül.

Palau

A 241 vulkanikus szigetből álló állam a Csendes-Óceán közepén helyezkedik el. Az, hogy nincs koronavírusos esetük, részben annak is köszönhető, hogy 2018-ban Kína megszakította az országgal a diplomáciai kapcsolatait, miután Tajvan mellé állt. A járvány kitörésekor az ország megtiltotta a beutazást Kínából, Makaóból és Hongkongból a koronavírus miatt.

Salamon-szigetek

Közel 700 ezer fős lakosságával a Salamon-szigetek az egyik legkockázatosabb hely Óceániában a koronavírus kitettség tekintetében, mégsem találtak még fertőzöttet. Tesznek is érte, hogy ez így maradjon, március 23-a óta nem léphetnek külföldiek az országba.

Szamoa

A közel 200 ezer lakosú óceániai államban hivatalosan nincs koronavírussal fertőzött, ennek ellenére március 20-án rendkívüli állapotot hirdettek ki. és leállították a nemzetközi légiforgalmat.

Tádzsikisztán

Nehéz elképzelni, hogy a Kína szomszédságában lévő és vele szoros kapcsolatot ápoló ország el tudta eddig kerülni teljesen a vírust, de a hivatalos adatok szerint nincs még fertőzöttje.

Tonga

A hivatalos adatok szerint Tongát is elkerülte eddig a koronavírus. Az ország lezárta a határait, rendkívüli állapotot hirdetett és éjszakai kijárási tilalmat vezetett be.

Türkmenisztán

A két olyan gócpont, mint Irán és Kína között fekvő közép-ázsiai ország csodával határos módon nem rendelkezik koronavírusos fertőzöttel. Már ha lehet hinni egy olyan ország hivatalos adatainak, ahol állítólag az ország vezetői megtiltották a maszkok viselését és azt, hogy nyilvánosan beszéljen a lakosság a koronavírusról.

Tuvalu

Az óceániai államot alig kétezren látogatják évente, így kicsi volt rá az esély, hogy eljut ide a vírus a járvány elején. De azért elővigyázatossági intézkedéseket foganatosított az ország.

Vanuatu

A nem túl népes csendes-óceáni országban több korlátozó intézkedést bevezettek, az öt főnél nagyobb társasági összejöveteleket betiltották, az éttermek, bárok és szupermarketek este 7.30-kor bezárnak, a nemzetközi légiforgalmat pedig felfüggesztették.

A Worldometers adata szerint vasárnap kora estig mindegy 2 944 068-an fertőződöttek meg az új típusú koronavírus-járványban, a halálesetek száma pedig 203 933. 842 421 ember viszont gyógyulnak tekinthető.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×