eur:
393.22
usd:
367.87
bux:
65951.82
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: www.public.navy.mil

Visszahelyezhetik a koronavírusos repülőgép-hordozó kapitányát

A haditengerészet az javasolja a védelmi minisztériumnak, hogy helyezzék vissza a kapitányt, aki pozícióját kockáztatva állt ki embereiért, amikor a repülőgép-hordozón terjedni kezdett a koronavírus-fertőzés.

Visszakerülhet a Theodore Roosevelt repülőgép-hordozóra Brett Crozier kapitány, akit három hete azért váltottak ke, mert drámai hangú levélben kért segítséget, miután a hadihajón felütötte fejét a koronavírus.

Feletteseinek küldött üzenetében Crozier "határozott cselekvést" sürgetve azt kérte a Pentagontól, hogy a repülőgép-hordozó ötezer fős legénységéből négyezer embert evakuáljanak, mert többeknél diagnosztizálták az új típusú koronavírust.

"Nem állunk háborúban, a matrózoknak nem kellene meghalniuk.

Ha nem cselekszünk azonnal, elveszítjük legértékesebb kincsünket: tengerészeinket"

- írta a kapitány. Levele az amerikai sajtóban is megjelent.

Thomas Modly, a Pentagon haditengerészetért felelős ügyvezető államtitkára ostobának nevezte és leváltotta a tisztet, ám ez hatalmas felhávorodást váltott ki. A dolog odáig fajult, hogy Modly végül lemondásra kényszerült.

A haditengerészet vezetői most azt javasolják a Pentagonnak, hogy helyezzék vissza a katópitányt a repülőgéphordozóra.

Az események igazolták, hogy igaza volt: a hajón a legénység 550 tagja fertőződött meg, egy tengerész pedig meghalt a koronavírus okozta betegségben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×