eur:
392.89
usd:
366.8
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Újságíró meggyilkolására készült az alvilág Temesváron

A romániai szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) nyomozást indított egy temesvári alvilági vezető és társa ellen, akik azt tervezték, hogy fegyverrel hallgattatják el Dragos Bota temesvári újságírót.

Dragos Bota a Pressalert.ro temesvári hírportál főszerkesztője az elmúlt években több cikkben is foglalkozott azzal, hogy a temesvári alvilág milyen kapcsolatokat épített ki a helyi önkormányzat hivatalaiban. Tavaly szeptemberben arról is beszámolt, hogy a helyi alvilág vezetőjeként leírt személyt is kihallgatta a DIICOT egy kábítószer-kereskedő hálózat felgöngyölítésekor - számolt be a történtekről az Agerpres hírügynökség.

Mint írják, a cikk megjelenésének másnapján a kihallgatott férfi egy Temesvár közeli vendéglőben találkozott több emberrel, és

egyiküket arra kérte, hogy ölje meg az újságírót, ehhez pedig egy pisztolyt adott neki.

Azt ígérte az illetőnek, hogy ha végrehajtja a gyilkosságot, bőséges jutalmat kap. Még aznap a megbízó kétrésére hárman felderítő útra indultak abba a városrészbe, ahol tudomásuk szerint az újságíró lakott, de egy olyan gépkocsit láttak a környéken, amelyikről azt gondolták, hogy a rendőrségé. Lefotózták a gépkocsit és a képet elküldték egy rendőrségi kapcsolatuknak. Az újságíró-gyilkosságra készülő bandát később ez a rendőr figyelmeztette arra, hogy lépéseiket a hatóságok figyelik.

Szervezett bűnözői csoport létrehozása, gyilkosságra való felbujtás és a fegyverekre vonatkozó törvények megsértése miatt indult nyomozás az ügy két gyanúsítottja ellen, és vizsgálatot indítottak a bűnözői csoporttal kapcsolatban álló rendőr ellen is, akit az igazságszolgáltatás érdekeinek meghiúsításával gyanúsítanak.

A Pressalert.ro portál közölte: a Temes megyei törvényszék elrendelte a két gyanúsított alvilági személy újbóli letartóztatását. Ők korábban kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt voltak előzetes letartóztatásban, de ezt idő közben hatósági felügyeletre enyhítették.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×